Rolgordijnen kiezen – interieur tips

12 september 2017 Woonblog - Interieurblog,  

Interieur tips

Raambekleding is een onderwerp wat elk najaar voor veel mensen hoog op de actielijst staat. Want een huis zonder gordijnen is ’s avonds niet gezellig. Nu het vroeger donker wordt, maak je het thuis gezellig door de gordijnen te sluiten. Maar het is zo moeilijk om de juiste gordijnen te kiezen: kies je voor rolgordijnen of andere raamdecoratie?

In deze woonblog geef ik tips en inspiratie voor mooie rolgordijnen.

 

rolgordijnen met overgordijnen

 

Rolgordijnen

Vaak worden rolgordijnen op de slaapkamer gebruikt maar deze raambekleding kan ook heel mooi in de woonkamer, keuken of werkkamer. Ze zijn sfeervol, makkelijk in gebruik én kleden de ruimte aan. Belangrijk is dat de stijl van de rolgordijnen goed past bij het interieur zodat het je huis af maakt. Je kunt kiezen voor rolgordijnen alleen of om rolgordijnen te combineren met overgordijnen. Zo krijgt de ruimte nóg meer warmte en heb je voordeel van de dubbele raambekleding. Het lijkt overbodig maar in praktijk is het ideaal. Denk aan een situatie van een radiator onder het raam. Als je de lange gordijnen sluit dan blijft de warmte er achter. Bij ons thuis is dit ook het geval, de lange gordijnen zijn echt voor de aankleding en het rolgordijn sluiten wij ’s avonds zodat de radiator optimaal rendement heeft. De combinatie staat prachtig!

 

blauwe gordijnen

kleurenpalet interieur

 

Kleur

De kleur van de gordijnen heeft veel effect op de sfeer. Wist je dat rolgordijnen in tientallen kleuren en patronen verkrijgbaar zijn? Vaak is je favoriete kleur eenvoudig te bestellen maar hoe weet je nu welke kleur het  mooiste staat? Het werkt goed om een kleurenpalet vast te stellen voor de ruimte. Dat zijn de kleuren van de meubels, wanden en accessoires. Een voorbeeld zie je hier boven. Gebruik bij het inrichten van een ruimte 4/ 5 kleuren en herhaal ze: zo ontstaat er eenheid. Bij meer kleuren wordt het snel een rommeltje. Kies voor de gordijnen een rustige kleur zodat accenten in accessoires toegevoegd kunnen worden. Of knal juist met de kleur van de gordijnen en houd de rest rustig. Herhaal de kleur van de gordijnen dan zoals de blauwe accessoires op de foto.

Tip: Kleurstalen zijn via internet op te vragen waardoor je thuis het effect van de kleur kunt bekijken voor je de definitieve keuze maakt. Hang die stalen op de plek waar de gordijnen komen en kijk er bij verschillende momenten van de dag naar. Zo krijg je de beste indruk.

 

Materiaal

Belangrijk is om in de voorbereiding van je zoektocht te bepalen hoe dik de raambekleding moet worden. Je kunt kiezen voor: transparant, semi transparant of verduisterende gordijnen. In de woonkamer is verduisterend vaak niet nodig maar voor een slaapkamer is het ideaal. In de leefruimtes is het aangenaam als er nog daglicht naar binnen komt maar de inkijk wordt tegengegaan. Transparante gordijnen houden de inkijk niet tegen, terwijl semi transparant nog wel daglicht doorlaat maar directe doorkijk blokkeert.

 

blog rolgordijnen

 

Een duo rolgordijn heeft brede banen die over elkaar glijden. De éne baan is transparant en de ander semi transparant. Door de horizontale banen geven deze gordijnen het kozijn een moderne look. Je ziet hoe mooi het staat.

 

Afwerking

De afwerking van de gordijnen zorgt voor de puntjes op de i. Door een luxe afwerking te kiezen oogt een rolgordijn veel chiquer. Durf te gaan voor een mooie ketting aan de zijkant, die zijn in verschillende kleuren en materialen te bestellen of je maakt er zelf iets moois van. Ook de sierkap, bovenaan het rolgordijn kan anders dan standaard. Zo komt de rol zelf niet in beeld en oogt het kozijn wat stoerder. Zo stel je makkelijk je eigen raamdecoratie samen.

 

 

Deze rolgordijnen zijn online verkrijgbaar bij Rolgordijnwinkel.nl, op deze website zijn ook gratis kleurstalen te bestellen. Dat maakt het kiezen makkelijker. Heb je hulp nodig bij het inrichten van je woning en het uitzoeken van passende kleuren en materialen? Aarzel dan niet om contact  op te nemen.

Ik hoop je te hebben geïnspireerd, meer gordijn inspiratie vind je in onze woonblog.

In samenwerking met: Rolgordijnwinkel.nl

Blijven lezen?

4 reacties op Rolgordijnen kiezen – interieur tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *