Rose Quartz: dé kleur van dit voorjaar

16 februari 2016 Kleur,  Woonblog - Interieurblog,  

Rose Quartz dé kleur van dit voorjaar

Elk jaar worden er een aantal kleuren gekozen als trendkleur voor het jaar. Pantone combineert voor 2016 dit poeder roze met licht blauw, een mooie combinatie. Dit zijn heerlijk, frisse pastels om de lente alvast mee in huis te halen. Deze week kies ik de kleur Rose Quartz gecombineerd met veel wit, warme natuurtinten of diep grijs. Zo komt poeder roze waanzinnig mooi uit. En dan is het helemaal niet té soft maar stijlvol, fijn en vrolijk!

roze blauw interieur

 

Ik gebruikte deze kleuren bij het stylen van onze slaapkamer. Hiervoor combineerde ik roze, blauw en donker grijs. Het geeft een prachtig effect! Maar er zijn nog een aantal combinaties mogelijk met deze kleuren. Ik geef je een aantal tips.

  1. Roze met warm hout, koper of goud: Combineer je het roze met hout, koper of goud dan ontstaat er een warme combinatie. Van licht, nieuw hout tot verouderde stukken komen prachtig uit tegen een roze muur. Goud en koper zijn weer helemaal terug van weggeweest en geven zoveel meer warmte dan zilverkleur. Verzamel je mooiste accessoires van goud of koper en geef ze een pronkplek tegen een muur in poeder roze.
  2. Roze met grijs: Grijs saai? Welnee: grijs zorgt voor een volwassen en rustige basis in het interieur. Verschillen zijn vooral te vinden in koud en warm grijs. Maar zelfs koel grijs krijgt een warme tint door het te combineren met licht roze. Hetzelfde met licht blauw, pas op dat het niet té soft wordt. Door er wat zwart of antraciet grijs bij te combineren, krijgen de pastels meer kracht.
  3. Roze met wit: Wit is een heerlijke, frisse basis voor in huis. Belangrijk is om niet alles wit te kiezen maar om het wit met een verfijnde kleur te combineren. Het poeder roze is daar uitermate geschikt voor. Zacht, fris en stijlvol: haal het gevoel van de lente alvast in huis…

 

Kleur in huis

Heerlijk, wat meer kleur in huis! Met een rustige basis in huis is het eenvoudig om kleur toe te voegen. Bij mij gaan de kussens van de bank en voeg ik het roze toe in nieuwe kussen-hoezen, kaarsen en bloemen. Door deze tint in verschillende hoeken te herhalen ontstaat er een heerlijk lente gevoel in huis. Ik hoop je te hebben geïnspireerd, geniet van deze kleur inspiratie.

Onze complete slaapkamer restyling lees je in deze blog.

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *