Scandinavisch interieur design – Ferm Living

26 mei 2016 Kids,  Woon collecties,  Woonblog - Interieurblog,  

Interieur blog

In deze blog-serie deel ik een aantal fantastische Scandinavische woonmerken. Deze keer is dat: Ferm Living.

Opvallend en herkenbaar zijn de grafische prints , de retro sfeer en Scandinavische tradities in deze producten. De grafische prints vallen op en zie ik regelmatig bij Nederlandse woonwinkels en op woonbeurzen. Tijdens onze trip naar Denemarken ontdekte ik dat het merk nog veel uitgebreider is tot meubels aan toe.

Ferm Living is in 2005 ontstaan uit de ontwerp-studio van Trine Andersen uit Denemarken. Als een vogel heeft ze haar vleugels uitgeslagen met de stap van haar eigen bedrijf. Deze vogel heeft een belangrijke rol gekregen in het logo van Ferm Living. Ferm betekent letterlijk handig en dat is het zeker. De prachtige kleuren (veel blauw, geel en natuurlijke tinten) en patronen mixen perfect met elkaar. Elk seizoen komen er nieuwe designs terug waar je het mee kunt aanvullen. Dit helpt je om er je eigen draai aan te geven waarmee een origineel interieur ontstaat.

 In het assortiment vind je beddengoed, manden, knuffels, behang, woonaccessoires en mooie cadeau artikelen. Ontzettend leuk op de kinderkamer (Ferm Living kids) maar ook in de woonkamer. Eigenlijk raak je hier niet op uitgekeken. Geniet mee van deze fijne interieur ideeen en interieur inspiratie van Ferm Living.

Kom je deze maand nog in Kopenhagen? Er is een Ferm Living – pop up store geopend, de moeite waard om langs te gaan! Tot en met eind mei aan: Bremerholm 6 in Centrum Kopenhagen.

1. Woonkamer inrichten

De perfecte woonkamer heeft een aantal basismeubels en een goed indeling. Ben je zover? Dan is het erg leuk om met regelmaat te wisselen in woon-accessoires. De kussens en plaids van Ferm Living hebben veel verschillende grafische patronen en zijn veelal uitgevoerd in natuurlijke tinten. Dat zorgt ervoor dat ze makkelijk te mixen en oneindig te combineren zijn. Denk bijvoorbeeld bij een zomer interieur aan frisse kleuren en in de winter voeg je een aantal warme, diepe tinten toe.

Herhaal de patronen van woonkamer, keuken tot slaapkamer. Zo ontstaat er een hippe, Scandinavische sfeer in je interieur.

maison-belle-ferm-living-plaid

maison-belle-ferm-living-woonkamer

maison-belle-ferm-living-servies

maison-belle-ferm-living-dienblad-grafisch

maison-belle-ferm-living-sierkussen-spear-multicolour-60x40cm

2. Bloemen en planten

Planten en bloemen geven rust, iets wat ze in Scandinavië al langer weten. Breng de natuur in huis met mooie planten en bloemen. Speciaal daarvoor worden prachtige plantenbakken en bloempotten ontworpen. Kies je voor zo’n grote plantenbak als meubelstuk, dan mag die mag gezien worden. Hang plantjes aan het plafond of maak een combinatie van mooie potten voor je eigen planten- of bloemenhoek.

maison-belle-ferm-living-planten
maison-belle-ferm-living-keramiek

maisonbelle-ferm-living-planten-standaard-plant-stand-small-me

maison-belle-ferm-living-mand-dusty-groen-ijzer-3-maten-40x35cm

3. Organizing

Een gezin of drukke baan vergt veel organisatie kunst. Een goede planning helpt om structuur te houden. Eén van mijn favoriete gezinsplanners: de planning als muursticker. Je plakt hem op een lege muur, het staat mooi en je kunt de belangrijke afspraken erop krijten. Volgende maand begin je weer met een schone lei!

maison-belle-ferm-living-muursticker-this-month-zwart-krijtbord

maison-belle-ferm-living-muursticker-planner

4. Kinderkamer inrichten

Als interieur-liefhebber is het natuurlijk een feest om de kinderkamers in te richten. De retro stijl van Ferm Living is verwerkt in prints op dekbedjes, hippe posters, lieve knuffels en dit alles prachtig gecombineerd met vintage meubels. Heb je zelf niet zo’n oud ledikantje of commode op zolder staan? Struin Marktplaats of de kringloop af want daar zijn ze zeker te vinden. Combineer je dit met deze printjes dan kun je prachtige combinaties maken. Kijk maar:

maison-belle-ferm-living-wandlamp-auto-petrol-hout-27x225cm-car
maisonbelle-ferm-living-behang

maison-belle-ferm-living-kid-room

maison-belle-ferm-living-letterbak

Wil je meer zien van dit prachtige merk? De producten van Ferm living zijn te bekijken en bestellen via VT Wonen. Veel plezier!

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *