Scandinavisch interieur design – House Doctor

11 mei 2016 Woon collecties,  Woonblog - Interieurblog,  woonnieuws,  

Scandinavisch design

Misschien heb je het gevolgd op Instagram: wij zijn in de Mei vakantie naar Scandinavië geweest. Om vakantie te houden maar ook om de Scandinavisch interieurs te bekijken en nieuwe merken te spotten. Opnieuw zagen we hoe ze voorop lopen en hoeveel gevoel ze hebben bij het uitzoeken van de mooiste materialen, prints en meubels. Daarom besteed ik deze blog-serie aan een aantal Scandinavische interieur merken bekend of misschien onbekend.

Interieur inspiratie

House Doctor is inmiddels al aardig bekend in Nederland. Ik laat je de nieuwste producten zien en deel het verhaal achter het merk. Het is een familiebedrijf,  in 1999 gestart in een kleine winkel in JutLand, Denemarken. Het merk verkoopt inmiddels haar producten over de hele wereld. De boodschap van de familie is: “Everybody deserves a healthy home. House Doctor gives you a daily vitamin boost for a more stylish, more inspiring, and more personal home.”House Doctor geeft hét recept je huis op orde te krijgen en een unieke, persoonlijke stijl te creëren.

En dat doen ze zeker met telkens weer een verbluffende collectie. De nieuwste collectie is gericht op het voorjaar en de zomer. Van lekker buiten eten, decoratie van je terras tot mooie meubels voor een Scandinavisch landelijk interieur. De producten zijn heel puur, in de klassieke Scandinavische Stijl. Kenmerkend zijn: zwart,wit, hout, rotan en rustige basis- kleuren. Geometrische vormen en patronen in stoffen zoals de vloerkleden en stoere materialen zoals zwart metaal in trolley’s en stellingkasten. Goud, koper en pastel tinten zijn gebruikt in de accessoires om je eigen combinaties te maken. Ook zien we mooi keramiek, lampjes en opbergmogelijkheden zoals opbergboxen die gezien mogen worden.

Ik word hier heel blij van, benieuwd wat jullie er van vinden!

housdoctor-lantaarns-buiten-maisonbelle

Buiten eten

Wat is er gezelliger dan aan het eind van de dag lekker buiten te eten met vrienden en familie? De producten van House Doctor zijn puur en eenvoudig waardoor je ze perfect kunt mixen aan tafel. Ook leuk om mee te nemen naar een picknick of op het straat. De foto’s geven mooie woonideeen voor de styling van je huis, tafel tot de tuin.

Tip: Een paar losse bloemen in het mooi keramiek op tafel doen genoeg!

Tuin ideeen

Een tuin moet groeien, dat ervaar je snel genoeg na de tuin aanleg. Door elk jaar een paar aanpassingen of toevoegingen te doen wordt de tuin steeds meer je eigen paradijsje. Daar heb je geen hovenier voor nodig. Neem bijvoorbeeld de buiten-douche, die staat nog op mijn wensenlijst. De verlichting, lantaarns en de zwart-witte kussens maken de tuin nóg gezelliger!

Woonkamer inrichten

Vergeet binnen niet! Voer de zomer-sfeer ook door in je woonkamer of bij het slaapkamer inrichten. Als het te warm buiten is dan plof je nog even lekker op de bank. Met prints in zwart-wit geef je de zithoek een andere sfeer. Door dezelfde kleuren en materialen in de keuken te gebruiken ontstaat er een mooi geheel. Het frisse groen van de planten zorgen ervoor dat het huis en de tuin lekker zomers aandoen.

Met een neutraal basis interieur bereik je al een groot effect door een paar woon-accessoires te wisselen.

Foto’s: House Doctor

 

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *