Scandinavisch interieur design – Tine K Home

17 mei 2016 Interieur trends,  Verlichting,  Woon collecties,  Woonblog - Interieurblog,  

Een vervolg op de blogpost van vorige week over Scandinavisch interieur design. Geïnspireerd op de Scandinavische woonstijl tijdens mijn week Scandinavië, deel ik de komende periode een aantal woon-merken met jullie. Want wat zijn ze mooi om naar te kijken of om een paar van die prachtige woon-accessoires aan te schaffen om jouw interieur ook die look te geven.

Eén van mijn favoriete merken is het Deense: Tine K Home.

Tine K Home

De Deense Tine Kjeldsen is haar hele leven al bezig met interieur. Op haar 22 ste opende zij haar eerste, eigen lifestyle winkel. Binnen zes jaar werden er door heel Denemarken winkels geopend, inmiddels is haar merk bekend over de hele wereld. Tine heeft oog voor prachtige kleuren, materialen en mixt oud moeiteloos met nieuw.

De woon-collectie bestaat grotendeels uit kussens, quilts, meubels, woonaccessoires en tegenwoordig ook een eigen kledinglijn. De kleuren zijn rustig: zwart,wit, grijs, blauw en vergrijsde pastels. De producten zijn veelal geïnspireerd op Azië, Frankrijk en Marokko. In één zin: een prachtig en origineel woon-merk wat je gezien moet hebben.

Interieur inspiratie

Banken, tafels en lampenkappen van rotan en bamboe. Alsof ze uit een Chinees sprookje komen, hier worden ze op een eigentijdse manier gecombineerd met stoere matraskussens en Scandinavische prints. Erg mooi voor je veranda maar ze kunnen ook heel goed binnenshuis gebruikt worden.

De rieten manden worden gebruikt als opbergplek en omgekeerd als lampenkap. Zo krijgen de oude manden een nieuw leven.

maisonbelle-tinek-naturel

maisonbelle-tinek-kussensblauw
maisonbelle-tinek-slaapkamer-groen

Kamerplanten

Natuur speelt een grote rol in de collectie van Tine K Home, in de materialen die worden gebruikt en in de kamerplanten die je overal terug ziet komen op de sfeerbeelden.

Groen zorgt voor een fris effect in je interieur en bovendien zuiveren kamerplanten de lucht. Heel gezond dus. Maak groepjes van planten en zet ze overal in huis in mooie aardewerk potten of oosterse manden.

maisonbelle-tinek-kamerplanten

maisonbelle-tinek-groeninhuis

Industriele meubels

Combineer het bamboe met industrieel, zwart metaal zoals een lockerkast of metalen deuren en je hebt de stoere sfeer van deze foto’s. Alles is luchtig dus de meubels staan op ranke pootjes en de kasten zijn afgewerkt met glas zodat je interieur fris en ruimtelijk blijft. Een slimme truc die veel gebruikt wordt in Scandinavië.

maisonbelle-tinek-interieur

maisonbelle-tinek-mandlamp

Oosterse details en patronen

Inspiratie haalt Tine veelal uit Azie en Marokko, de patronen van de kussens, de kleden en het porselein zijn herkenbaar als traditionele oosters. De mix van stijlen zorg voor een mysterieuze uitstraling, je kunt dit heel goed versterken met een vloerkleed aan de wand of Marokkaanse tegels op de vloer.

TIP: Kom je zo’n prachtig servies tegen? Gebruik het als decoratie door het met haakjes aan de muur te hangen. Dat staat mooi!

maisonbelle-tinek-producten

maisonbelle-tinek-oosterseprints

Ik hoop je te hebben geïnspireerd, Tine K Home is verkrijgbaar via diverse webshops en woonwinkels in Nederland.

Ps. Een aantal van deze foto’s zijn van enige tijd geleden dus kijk goed of de producten nog verkocht worden. De producten zijn in Nederland te koop via VT Wonen.

Heerlijke inspiratie is te vinden op TineK Home, hier zie je hoe de producten gebruikt kunnen worden. Wat een prachtige plaatjes: I love it!

 

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *