Scandinavische meubels

20 januari 2017 Woonblog - Interieurblog,  

Woonkamer restylen

Naast het geven van interieuradvies blijf ik ons eigen huis altijd veranderen en nog gezelliger maken. Het zit er gewoon in en doordat ik met mijn neus bovenop al die mooie meubels en accessoires zit wordt het er echt niet minder van… Dus komt er met regelmaat een bui waarop ik weer op een nieuw plan broed.

Toen we dit najaar eens kritisch naar onze zithoek keken kwamen we tot de conclusie dat we meer zitplaatsen nodig hadden. Lastig in ons kleine huis maar samen met onze twee pubers pasten we echt niet meer op de 2,5 -zits bank. Dus werd massaal gestemd voor een grote hoekbank waardoor de hele indeling om gegooid werd. Van het een komt het ander… Nu de bank aan één stuk vast zit is het minder makkelijk om dicht bij de haard te zitten. En laat dat nou deze maanden onze favoriete plek in huis zijn…

 

maisonbelle-interieuradvies-schets

 

Ik had weer een leuk, nieuw doel: op zoek naar een extra fauteuil. Het liefst een ranke stoel met een comfortabele zit. Gezien mijn voorliefde voor Scandinavisch design kwam ik terecht bij woonwinkel JYSK. Ik merk nog steeds dat veel mensen de winkel niet kennen, ik kom er heel graag. Jysk heeft fantastisch Deense, design meubels en woon-accessoires tegen hele mooie prijzen. Dan is het nog eens leuk om een meubelstuk te vervangen!

 

maisonbelle-interieurstyling-jysk

maisonbelle-fauteuil-scandi-haard-interieur

 

Scandinavisch design

Toen ik fauteuil EJERSLEV ontdekte, met het voetenbankje was ik opslag verliefd. (Ja zo erg kan het zijn.) Dit was echt de mooiste die ik kon vinden: niet te groot en prachtig van model. We bestelden deze stoel en ik haalde het op in de winkel.

Nu de zithoek helemaal af is staat de fauteuil op zijn plek. Het hoekje bij de haard is zowel bij de  kinderen als bij de kat favoriet. Een belangrijke keuze voor deze fauteuil is dat hij niet te zwaar is dus makkelijk verplaatst kan worden. De stof heeft de looks van vilt en is hiermee lekker neutraal. Dus als ik weer eens last heb van “veranderdrang” dan kom ik met een kussen of plaid een heel eind.

Ik stylde de stoel nu met een beetje blauw en oker geel, gezellig tijdens donkere dagen. Het tafeltje is model TAPS en matcht goed door houten pootjes. De haard brandt, zo komen wij de winter wel weer door!

 

maisonbelle-fauteuil-knopen

maisonbelle-haardhoek-jysk

 

Handig dat de poten nog gemonteerd moesten worden, ik kon ze zelfs in mijn Fiatje vervoeren. Te zien op Instagram 😉

 

fauteuil Jysk

Ik ben benieuwd naar je reactie op de foto’s, geniet van deze gezellige periode!

handtekening-marije-maisonbelle

Foto’s en styling: Maison Belle

Een samenwerking met JYSK.

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *