Najaar: lekker lang tafelen

4 november 2015 Keuken,  Woonblog - Interieurblog,  

Tafel styling

Hoe frisser het wordt, hoe meer het bij mij gaat kriebelen om in ons eigen huis aan de slag te gaan. En dat is helemaal niet nodig maar door alle mooie wooninspiratie in mijn werk krijg ik zoveel ideeën! Nog net iets anders, nog net iets mooier en nog net iets gezelliger…

En ook in deze periode van het jaar vind ik het zo fijn om lekker uitgebreid te koken, extra aandacht te besteden aan het dekken van de tafel, kaarsjes erbij en de kachel aan…

Servies

Tijdens alle trends op interieurgebied blijf ik soms hangen bij een bepaald product of een kleur. Overal zie ik het en ik ga het steeds mooier vinden. Dat heb ik met dat stoere, grijze, sobere servies.

Het is eigenlijk heel ouderwets want dit servies is jaren geleden ook een periode hip geweest. Mijn ouders hebben het in donker bruin, onderin de kast staan. Dan ontstaat er bij mij weer een leuk project om bij de kringloopwinkels op zoek te gaan naar betaalbare items in deze stijl. Door de prachtige inspiratie en combinaties van Broste Copenhagen en House Doctor zie ik zoveel mogelijkheden.

 

broste-servies-grijs

blog-servies-natafelen

Creatief

Je kunt natuurlijk groots uitpakken en een compleet servies aanschaffen maar dat is niet voor iedereen toereikend. Ik ben liever creatief en vind het een leuke uitdaging om overal te zoeken naar stukken en zo zelf een combinatie te maken. Dus dat hoeft niet merk gebonden te zijn maar zoek vergelijkbare kleuren en items bij elkaar. Of maak een kleurenpalet en zoek daar een mooie combinatie bij. Je zult zien dat je op rommelmarkten, mijn favoriet zijn bij ons in de buurt hiervoor de rommelmarkten bij kerken. Daar willen nog wel eens kasten voor geleegd worden en dan vind je tussen al die ‘rommel’ precies een bordje of schaaltje wat erbij past. Deze paar stukken heb ik al gevonden, een mooi begin toch?

 

thumb_DSC_0004_1024

thumb_DSC_0034_1024

 

Shoptip

Ook winkels als Xenos of Ikea hebben soms hele betaalbare producten die passen bij de duurdere merken. Dus wees creatief en laat je inspireren. Tijd om de servieskast eens een flinke opruimbeurt te geven, een deel te doneren aan de Kringloop zodat er ruimte ontstaat voor mijn nieuwe collectie servies. Voor een herfst en winter met lekkere maaltijden en om heel lang na te tafelen. Het is maar net waar je aandacht aan geeft!

 

Onlangs bijgewerkt1

Volg de woonblog op Maisonbelle.nl of volg Instagram voor een kijkje achter de schermen.

Bron foto: 1-4 Broste Copenhagen 5. House Doctor via Leeff 6-9 Maison Belle eigen beeld.

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *