Slaap, kindje, slaap…

16 januari 2013 Kids,  Slaapkamer,  Woonblog - Interieurblog,  

De babykamer

Veel jonge gezinnen zijn op zoek naar rust en gezelligheid in hun inrichting. Met z’n tweeën is het toch wat makkelijker om je huis en interieur bij te houden. Maar zodra er een kleintje komt moet het huis daar op worden aangepast. Kan het dan nog gezellig en stijlvol blijven? Natuurlijk wel, neem de tijd om eens wat verder te kijken en na te denken over mooie en praktische aanpassingen. Vaak helpt het door een ander naar je huis te laten kijken en mee te laten denken aan passende oplossingen. Vandaag begin ik daarom met een aantal blogs over kinderen in huis, ik geef een inspirerende ‘rondleiding’ door verschillende huizen en interieurs.

We beginnen bij een heerlijk slaapkamertje voor je pas-geboren baby. Dat kamertje groeit uit tot een huiswerkplek, plaats om te spelen of waar je puberende zoon of dochter zich kan terugtrekken. Belangrijk voor alle leeftijden is dat de kinderkamer een fijne plek is, waar ze tot rust kunnen komen en even helemaal zichzelf kunnen zijn.

Meestal wordt het kleinste kamertje gekozen als babykamer, lekker knus en gezellig. Het praktisch en gezellig indelen van het kleine kamertje kan soms knap lastig zijn. Met een standaard commode, kast en bedje kan je het vullen maar je kunt er zoveel meer van maken. Ik heb een reeks mooie beelden geselecteerd om je te inspireren. Net een beetje anders maar daarom juist zo leuk. Kijk, geniet en geef je ideeën de ruimte…

Kleuren

Een rustige basis in de babykamer is belangrijk om goed te slapen en tot rust te komen. In stof, behang en accessoires zijn prints en kleur toe te passen. Poedertinten zijn mooi als basis en prachtig te combineren met rotan, hout en een accentkleur.

Ga eens op zoek op zolder bij opa en oma of familieleden. Soms worden oude familiebedjes generaties lan bewaard. Deze meubels zijn geweldig om op te knappen en nieuw leven in te blazen. Dit bedje heeft een nieuw verflaag gekregen, de oude driewieler staat juist geweldig als decoratie zoals ie is.

Een oude, rotan wieg kan weer helemaal bij de woonstijl van nu! Verwijder de bekleding en laat er een nieuw matrasje voor maken: heerlijk voor de eerste maanden.

Opbergen

Wees creatief met bergruimte: deze ladder staat tegen de muur en wordt zo gebruikt voor hangkleding. Je kunt daar ook een staand handdoek-rekje voor neerzetten. Met boekenplanken aan de muur geef je de bijzondere spulletjes een plekje, zonder dat het kamertje te vol wordt! Aan een stang of houten stok hang je de mooiste kleertjes op.

Babykamer

Slaapt je kleintje op de ouderslaapkamer? Een muurtje van steigerhout is een leuke en praktische afscheiding. Zo maak je een eigen hoekje en ben je toch dicht bij elkaar.Heb je hulp nodig bij het inrichten van je babykamer of bij het kiezen van de meubels? Ik help je er graag mee.

Foto: Ikea

 

Blijven lezen?