Slaapkamer inrichten – interieurideeen

3 februari 2017 Kleur,  ND column,  Woonblog - Interieurblog,  

 Slaapkamer inrichten

Een frisse start begint bij een fijne slaapkamer. Bij het geven van interieuradvies mag ik bij veel mensen binnenkijken. En ja, echt waar, de slaapkamers zijn vaak de ongezelligste plekken in het huis. Ze zijn vaak het ondergeschoven kindje in huis. Dat vind ik zo jammer … Een gezellige én opgeruimde slaapkamer is echt de moeite waard. Neem eens tijd om de slaapkamer onder handen te nemen, je zult zien dat zelfs je nachtrust verbetert.

 

Kleur

Uit onderzoek blijkt dat de kleur van de slaapkamer een grote invloed heeft op je nachtrust. Het werd duidelijk dat slaapkamers met kalme kleuren zorgen dat je nog beter tot rust komt. Kalme en lichte kleuren verlagen je bloeddruk en hartslag. Mensen die voor de slaapkamer kalme kleuren kiezen, slapen gemiddeld het langst en het best!

Dus start met kleur door een muur te schilderen of te behangen. Kies een kleurenpalet van twee of drie rustige kleuren. De muren krijgen één mooie kleur en de rest verwerk je in de styling zoals gordijnen, het bedlinnen en de decoratie. Veel resultaat geeft de muur achter het bed: geef die een mooie tint verf of behang voor een mooie uitstraling. 

 

 

Indeling

Niet alleen de kleur zorgt voor een rustige sfeer, maar ook de meubels en inrichting. Zorg ervoor dat de slaapkamer opgeruimd is of in ieder geval opgeruimd oogt. Gesloten kastruimte is hierbij onmisbaar. Kies voor een flinke kastenwand waar alles overzichtelijk opgeruimd kan worden. Of maak van een ander rommelkamertje een echte kastenkamer, dan kunnen de kasten uit de slaapkamer verdwijnen.

Het bed is een groot onderdeel van de slaapkamer, dus kies voor een comfortabel bed met een mooie uitstraling. De nachtkastjes naast het bed zijn handig voor het leeslampje, een boek en bijvoorbeeld je bril of lenzen. Het lijkt zo logisch, maar ze ontbreken toch vaak. Kies een nachtkastje dat je ook echt mooi vindt om te zien. Dat maakt het af.

Gordijnen zijn belangrijk om goed te slapen, maar ook echte sfeermakers. Ze maken de kamer warm en knus. Kies een mooie kleur stof uit het kleurenpalet, zo ontstaat er een sfeervol geheel.

 

Styling

Als dit eenmaal gedaan is,  begint het stylen; dat is misschien wel het leukste van alles. Zoek een schilderij voor aan de muur of hang een paar van je mooiste foto’s op. Een aantal mooie kussens en een sprei op het bed en zet een bloem op je nachtkastje. Sfeerverlichting en een lekkere stoel voor een leesplekje zorgen ervoor dat je ’s avonds misschien nog wat vroeger de slaapkamer in kruipt.

Lekker om bij te komen van een lange dag en weer fris op te staan … 

 

Kleur: Denim Drift van Flexa

 

Foto 1 en 3 Akzo Nobel/ Flexa, foto 2 Pure & Original kalkverf en krijtverf

Deze column is geschreven door Marije Develing voor het ND bijlage Leven Februari 2017

Blijven lezen?

4 reacties op Slaapkamer inrichten – interieurideeen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *