Slaapkamer inrichten – interieurtips

15 juni 2017 Slaapkamer,  Woonblog - Interieurblog,  

Slaapkamer inrichten

Je slaapkamer inrichten lijkt zo eenvoudig maar tijdens het geven van interieuradvies merk ik dat het vaak niet lukt…

Je start met het bed, 2 nachtkastjes, een plafonnière en gordijnen. En dan houden de ideeën vaak wel op. Er is te slapen maar het is geen gezellige ruimte. Waarom zou je slaapkamer niet net zo gezellig als je woonkamer zijn, of misschien nog wel gezelliger? Zodat je lekker vroeg onder de wol kruipt als je zin hebt of om lekker tot rust te komen na een drukke dag…

In deze blog geef ik een aantal basis tips voor je slaapkamer inrichten.

 

slaapkamer inrichten meubels blog

 

Slaapkamer kleur

Kleur geeft sfeer, wit is prima maar dan moet je de ruimte wel enorm mooi inrichten. Met kleur op de muur geef je een slaapkamer meteen meer sfeer. Meestal gebruik ik vergrijsde tinten in slaapkamers omdat dat rustiger is, minder prikkels geeft en de nachtrust bevordert. Hoe kies je de juiste kleur?

 • Ga op zoek naar mooie slaapkamer foto’s op Pinterest of in een tijdschrift.
 • Kies je favoriete kleuren. Op dit moment zijn groen en blauw populaire kleuren voor de slaapkamer. Ben je gek op sprekende kleuren dan kan dat natuurlijk ook.
 • Zoek kleurstalen die op de foto lijken en bekijk ze bij de muren. Handig zijn wat grotere stalen of je kies voor een proefroller of proefpotje en schildert een stuk karton in de kleur. Bekijk die op verschillende momenten van de dag bij de muren en je ziet welke kleur het best past.
 • De muur waar het bed tegen aan staat is de muur die het meeste impact geeft. Die muur is mooi om t schilderen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om alle muren in dezelfde kleur te schilderen. Vind je dat wat te heftig dan kies je voor één of twee muren en laat je de rest neutraal.

 

slaapkamer naturel blog

 

Bed kopen

De aankoop van een goed bed is een van de beste investeringen die ik ooit heb gedaan. Niks is fijner dan uitgerust en zonder zere rug of gewrichten wakker te worden. Een goed bed is zo persoonlijk dat een stukje advies en uitleg over de verschillen niet overbodig is. Laat je informeren en durf advies te vragen. Door een aantal mogelijkheden af te strepen wordt het steeds duidelijker welk bed er bij jou past. Een paar tips:

 • Kies voor een eenvoudig design met een tijdloze uitstraling. Zo is de rest van de slaapkamer makkelijker te veranderen. In gordijnen, accessoires of bedlinnen kan je dan meer accent aanbrengen. Dat zie je op de foto’s.
 • Of je kiest ervoor bij het zoeken van boxsprings om het bed te laten opvallen door een speciale stof, bijzondere kleur of het design van het bed. Dan wordt het bed het pronkstuk van de slaapkamer zoals het oker gele bed. Zorg er dan voor dat de rest van de kamer rustig aansluit bij de stijl van het bed. Anders wordt het veel te druk en is het moeilijk om tot rust te komen in de kamer.
 • Zet het bed zo in de ruimte dat je er beide goed omheen kunt lopen. Bij een grote kamer kan je het bed ook in het midden zetten, een hoog hoofdbord zorgt voor een knus gevoel.

 

slaapkamer kleuren

 

Slaapkamer inrichten

Een slaapkamer maak je af met mooi bedlinnen, woonaccessoires en wanddecoratie.

Maak een keuze voor maximaal 5 kleuren en herhaal dit in verschillende materialen. Zo past alles mooi bij elkaar. Probeer het geheel rustig te houden dus hang een paar mooie lijsten aan de muur, zet mooie tafeltjes neer om wat moois op te zetten. En maak het bed op met mooi bedlinnen en een aantal kussens. Een sprei kan erg mooi staan om het af te maken. Ook de gordijnen zijn echte sfeermakers en bevorderen de nachtrust.

 

 

Kleding en losse spullen orden je achter gesloten deuren. Dat zorgt ervoor dat je vanuit bed niet alles ziet liggen. Een gesloten kastenwand is hiervoor vaak de beste oplossing.

Verlichting wordt vaak vergeten, vervang die saaie plafonnière voor wat moois. Naast het bed aan beide kanten een hippe lamp of je kiest voor een grote, staande schemerlamp. Let erop dat je beide goed leeslicht en sfeerlicht hebt, je kunt het naar behoefte aan zetten of uit laten.

Ik vind mooie hotelkamers altijd een fijne inspiratiebron bij het inrichten van de slaapkamer. Hier zie je vaak hoe je een kleine ruimte heel veel sfeer kunt geven. Eigenlijk wil je stiekem toch elke nacht in zo’n mooie kamer als een hotel wakker worden? Het is niet moeilijk, volg de tips of vraag hulp bij het inrichten. Zo wordt jouw slaapkamer íneens het favoriete plekje in huis.

SLAAP LEKKER…

Meer tips en inspiratie vind je in de interieurblog.

Tekst: Maison Belle Foto’s: Goosenswonen.nl

Blijven lezen?

3 reacties op Slaapkamer inrichten – interieurtips

 • Lauren zegt:

  Leuke tips! Ik ga verhuizen en ik wil mijn toekomstige slaapkamer zo mooi mogelijk inrichten omdat die een plek is waar ik zal kunnen uitrusten en dat echt belangrijk is want ik heb het echt druk op mijn werk! Ik ga volledig akkoord dat de gordijnen een bijzondere atmosfeer kunnen maken. Ook vind ik het advies leuk dat een slaapkamer in een hotel een bron van inspiratie kan zijn 😉 Ik denk dat ik die ga bekijken en dan zal ik iets interessants voor mij kunnen vinden!

 • Ferdinand Schneider zegt:

  Ik heb een nieuw huis gekocht en ben bezig met het inrichten hiervan. Nu is mijn slaapkamer aan de beurt. De tips voor het kopen van een bed vind ik erg handig. Het lijkt me leuk om een boxspring te hebben die opvalt. Uiteraard zorg ik ervoor dat de rest van de kamer ook hierbij past.

  • Maison Belle zegt:

   Leuk om te horen, Ferdinand. Veel succes met de inrichting en een opvallende boxspring kan een echte eyecatcher worden!
   Groet, Marije – Maison Belle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *