Je slaapkamer inrichten als hotel kamer

12 februari 2017 Slaapkamer,  Woonblog - Interieurblog,  

 Slaapkamer inrichten

Na een heerlijk weekend weg, in zo’n prachtige en comfortabele hotelkamer kan je teleurgesteld thuis komen.Het bed ligt veel minder lekker, de slaapkamer is een grote opslagkamer en veel minder gezellig dan dat mooie hotel. Zoals je gemerkt hebt is het heerlijk om die luxe en rustgevende sfeer in je slaapkamer te ervaren. Dus ga thuis aan de slag met je slaapkamer inrichten en tover je hem om in zo’n heerlijke hotel kamer maar dan helemaal voor jezelf!

 

slaapkamer inrichten

 

Slaapkamer inrichten

Een aantal tips om dit te bereiken:

  1.  Goede nachtrust begint met een goed bed. Laat je adviseren, ga vergelijken en investeer in een goed bed.
  2. Luxe stoffen in beddengoed, plaids en veel kussens geven het ultieme hotel-gevoel. Maak je bed overdadig op om er heerlijk in te kruipen.
  3. Raambekleding is erg belangrijk zodat je niet te vroeg wakker wordt door het licht.Als je nachtdiensten draait moet de slaapkamer overdag goed donker zijn om genoeg slaap te krijgen. Vind je het juist  heerlijk om ’s ochtends door het daglicht gewekt te worden, kies gordijnen die licht doorlaten. Dit is heel persoonlijk dus zet je wensen op een rij voordat je gordijnen gaat bestellen.
  4. Verlichting is vaak een ondergeschoven kindje. Zorg ervoor dat je lichten kunt dimmen zodat je het kunt aanpassen aan het moment van de dag. Leeslampjes naast bed geven goed licht om te lezen.
  5. Heb je de mogelijkheid om je badkamer bij de slaapkamer te betrekken? Soms door een doorgang te verplaatsen creëer je helemaal het hotel gevoel! Werk met luxe materialen zoals dikke handdoeken, badjassen en mooie flesjes
  6. Ventilatie is een must. Zorg voor ramen die goed open kunnen zodat je tijdens het slapen of overdag goed kunt ventileren. Frisse lucht is gezond!
  7. Donkere kleuren in een slaapkamer geven een knus en geborgen gevoel. Wat te donker is voor de woonkamer kan al snel heel sfeervol worden in de slaapkamer. Houd je meer van licht? Ook dat is mooi, maak gebruik van lichte muren en licht beddengoed. Warme kleuren zorgen voor een gezellige sfeer dus kies kleuren waar warmte in zit.
  8. Aan bergruimte nooit genoeg dus kies voor veel afgesloten kasten voor een rustig geheel. Stal je graag je kleding en schoenen uit? Een open kast kan een walk-in-closet gevoel geven. Misschien is een afscheiding prettig om de rust te bewaren.

Heb je meer slaapkamer- ideeën nodig? Lees nog meer blogs en tips over het inrichten van de slaapkamer

Veel succes en slaap lekker alvast….

 

Foto: beddengoed van Yumeko 

Blijven lezen?