Slaapkamer makeover met blauwe muren

15 maart 2017 Woonblog - Interieurblog,  

Slaapkamer

We wonen nu al bijna 10 jaar in ons knusse huis. Een waar record want hiervoor was ik na het klussen vaak al weer toe aan een verhuizing. Maar hier is het anders: het huis is zo fijn en de plek zo gezellig dat ik zo nu en dan een klus in hetzelfde huis opzet. Regelmatig pak ik de kwast en ga ik schuiven. Ons huis is al een aantal keren flink veranderd, het blijft zo leuk om te doen.

Slaapkamer in hotel stijl

Vorig jaar waren wij een weekend in Den Bosch in het prachtige boetiekhotel The Duke. De hotel kamer had een prachtige, donker blauwe kleur. Wij waren opslag verliefd op de sfeer van de kamer en kregen meteen het idee om de slaapkamer thuis ook deze sfeer te geven.

Eenmaal thuis gekomen ben ik begonnen met de voorbereidingen. We wilden blauw op de muren, gecombineerd met donker grijs en zwart. Omdat ik bij voorkeur de muren in een ruimte dezelfde kleur geef, koos ik voor een niet té donkere kleur blauw. Uit de lijn van Pure & Original koos ik verf Licetto in de kleur: Greek Sky. Spannend omdat de kleur best opvallend is en ik normaal veel zand- en taupe tinten gebruik. Maar ik moet soms ook eens uit mijn comfort-zone en mijn wederhelft is gek op blauw!

 

blauwe kleur verf

 

Inrichten slaapkamer

Onze oude oude arbeiderswoning heeft een nieuwe aanbouw. In die aanbouw zit onze slaapkamer en een eigen badkamer. De kinderen slapen en badderen boven: ideaal nu ze wat ouder worden. De slaapkamer heeft aan 2 zijden openslaande deuren naar de tuin, dat geeft al bijna een vakantie gevoel. Hierdoor zijn er ook veel gordijnen nodig. Witte gordijnen werden vervangen voor een verduisterende, donkergrijze variant. Daar achter hebben we nog een transparant gordijn opgehangen omdat we anders wel heel veel inkijk hebben. Ik heb hier gekozen voor kant-en-klare gordijnen zodat het betaalbaar blijft en ik ze na verloop van tijd weer eens kan wisselen. De onderkant heb ik afgezoomd op de juiste maat.

 

slaapkamer inrichten blog

 

 

Licetto afwasbare muurverf

Alle muren kregen de Licetto verf in de kleur: Greek Sky. Licetto is afwasbaar dus minder poreus dan de meeste krijtverf maar wel zo mat. We hebben de wanden geschilderd met een roller over het glasvlies behang, het ging heel gemakkelijk. Vanwege de natuurlijke pigmenten in de verf van Pure & Original dekt de kleur meteen heel goed. Na de tweede laag is het sterker en egaler. Mooi van deze pigmenten is dat de kleur echt leeft op de muur. Daardoor komt het blauw ’s ochtends heel anders over dan ’s middags en dat geeft een heel mooi effect.

De nachtkastjes zijn uit een oude collectie van Ikea en waren wit. Ik heb ze vergrijsd-groen geschilderd met een pot verf die ik nog had staan en zwarte knopjes gegeven. Hierdoor zien ze er meteen totaal anders uit.

Omdat blauw een koele kleur is heb ik er wat accenten van hout en rotan aan toegevoegd. Zoals het bankje en de lamp, dat geeft meteen een nonchalante sfeer. Samen met de verschillende pastels  van het bedlinnen oogt het warm en fris.

 

slaapkamer ontwerp

 

De prints op de wand zijn van het Deense merk VisseVasse, ik vond ze tijdens onze vakantie in Denemarken.We kozen voor prints waar we gek op zijn: Kopenhagen, Amsterdam en de fiets… Door het plankje in de kleur van de muur mee te verven valt deze mooi weg tegen de wand. Zo kan ik op de plank lekker variëren met lijsten en accessoires. De kleur van de prints passen perfect!

 

stylist marije develing

 

Wij slapen heerlijk in onze eigen ‘hotel kamer’…

Verkoopadressen

Misschien heb je interesse in de producten die ik heb gebruikt, hier vind je de verkoopadressen.

Styling: Marije Develing – Maison Belle, Fotografie: RVR Photography

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *