Sneeuwwit

11 december 2013 Feestdagen,  Woonblog - Interieurblog,  

De winkels staan in december helemaal op zijn kop van kerstversiering, overvolle bomen en de gekste en hipste ideeen.

Zelf ben ik meer van puur eenvoud en een gezellig winterhuis, deze laatste maand van het jaar. Omdat dit de maand is waarop de agenda’s bijna ontploffen vind ik het juist extra belangrijk dat het interieur rustig is. We hebben het al druk genoeg! ’s Avonds gezellig met elkaar aan tafel, kaarsjes aan en even lekker bijkomen in een warme en gezellige thuis-omgeving.

Een mooie manier om je huis te decoreren is in het wit, witte kerstdecoratie, witte wintersfeer en natuurlijke materialen. Het mooie van wit in de winter hebben de Scandinaviërs al lang geleden ontdekt. Door de donkere winters kan je beter zoveel mogelijk licht in huis laten komen en daar zijn ze in het noorden goed in! Een paar leuke ideeën om mee aan de slag te gaan.

  1. Veel wit, natuurlijke materialen en vachtjes zorgen voor deze sprookjesachtige sfeer.
  2. Maak van oud hout je eigen kerstboom en zoek in het park of in het bos mooie takken, dennenappels en groen bij elkaar.
  3. Ook kerst kan zonder drukke kerstboom, een tak van een spar in een vaas geeft het effect en lampjes kunnen ook op een andere plek in huis. Bijvoorbeeld op de schouw of op een kast.
  4. Van masking- tape knip en plak je de mooiste figuren of tekst op de muren, je haalt het er zo weer af.

 

Foto: H&M Home

 

Blijven lezen?