Spiegels in huis!

9 maart 2012 Woonblog - Interieurblog,  Woonkamer,  

Spiegels

Spiegels in huis geven een overweldigend effect in licht en ruimte. Woon je niet zo groot of heb je een donkere hoek in huis? Gebruik spiegels in plaats van andere wanddecoratie. Belangrijk voor het resultaat is vooraf te bepalen voor welke model spiegel je kiest. Spiegels zijn er van barok-modellen, strakke designstukken tot ronde, industriële modellen met stalen frame. Neem eens de tijd om in winkels of op internet de verschillende stijlen te vergelijken. Zelf ben ik gek op Marktplaats, daar vind je soms de mooiste spiegels voor een prikkie!

 

spiegel interieurblog

 

In deze blog geef ik vijf tips voor het gebruik van spiegels in je interieur.

  1. In een donkere hoek kan een spiegel het effect geven van een extra raam. Door de weerkaatsing van het licht komt de hoek veel lichter en ruimer over. Dat effect is groter naarmate de spiegel groter is.
  2. Maak gebruik van grote elementen in huis zoals een paar grote meubels of grote spiegel.  Of maak hoekjes, dat geeft veel meer effect dan een klein spiegeltje op zichzelf. Hang een spiegel boven een lage kast, zet er een paar mooie decoratie stukken op en klaar is je hoek.
  3. Is het plafond laag: hang een rechthoekige of ovale spiegel dan verticaal op, zodat de hoogte van de ruimte geaccentueerd wordt. Het lijkt ineens hoger!
  4. Zijn de plafonds hoog dan zou je ervoor kunnen kiezen om een spiegel horizontaal op te hangen. Tip: Zorg er wel voor dat je niet steeds jezelf in beeld hebt vanaf de eettafel of bank. Dat geeft een onrustig effect.
  5. Geef een spiegel een nieuw leven door de lijst te schilderen met krijtverf. Een gouden en zilveren lijst oogt veel stoerder in mat zwart of rustiger in dezelfde kleur als de wand.

 

Veel succes bij het vinden van jouw favoriete spiegel, ik ben benieuwd naar het resultaat. Deel je het in een reactie?

Wil je nog meer inspiratie? Lees dan verder in de woonblog.

 

Blijven lezen?