Sterren overal

18 december 2013 Feestdagen,  Woonblog - Interieurblog,  

Kerstster

De kerstster is het teken van de komst van de Verlosser, een teken van hoop en een nieuwe toekomst. Sterren zijn prachtig van vorm, stijlvol, eenvoudig en het mooist als ze twinkelend verlicht zijn. Daarom zijn ze dus zo’n goed thema om in je kerststyling te gebruiken. Voor mij en voor veel anderen staat de kerstster in de kerstdecoraties op nummer één. Ze zijn in alle soorten en maten te koop, of je maakt ze zelf in je eigen stijl. Hang ze op, zet ze neer en geef ze de mooiste plek in huis. Een van mijn favoriete kerststerren is de witte variant van papier met verlichting: hoe groter, hoe mooier. Schitterend! Je kunt ze vinden in veel winkels en via internet.

 

kerstster

 

Elk jaar zijn er weer nieuwe trends in kerstdecoratie. Dat maakt het kiezen niet makkelijk. Een paar praktische tips geven je meer houvast.

  1. Houd de stijl aan die bij je interieur past, dan blijft het een mooi geheel. Kies bij voorkeur voor rustige kleuren en natuurlijke materialen. Het twinkelend licht en de vormen komen dan veel mooier uit. Alles in het wit geeft een sprookjesachtig effect!
  2. Niet teveel tegelijk: kies een thema in vormen van decoratie zoals sterren en laat deze terug komen.
  3. Een goed gevormde kerstboom in een mooie pot is prachtig met alleen heel veel lampjes. De versiering in de boom kun je gerust achterwege laten. Het lijkt misschien saai,  maar ‘eenvoud siert’.
  4. Heb je geen zin in een kerstboom? Zoek een grote tak uit het bos, zet hem in een pot of vaas en hang daar sterren in.
  5. Deze koude dagen zijn ideaal om binnen te blijven en creatief aan de slag te gaan. Knutsel zelf of met de kinderen de mooiste sterren met een lekkere kop warme chocolademelk. Dat maakt de voorpret nog groter.
  6. Ben je juist helemaal gek op knalkleuren? Kies niet meer dan 3 kleuren als basis voor de decoratie en houd je daar aan. Dan worden de kleuren echte blikvangers.

Thuis is de plek waar we aan het eind van een druk jaar samen tot rust kunnen komen. Lekker thuis met mensen die je dierbaar zijn, de geur van de spar, het huis gezellig versierd, sprankelende lampjes: ultieme gezelligheid. Geniet van elkaar, van je gezellige huis en maak er fijne dagen van!

 

 

 

 

 

Deze column is geschreven voor de kerst bijlage Leven van het ND.

 

Bron foto: Ikea

ndlevendecember2013

Blijven lezen?