Stijlvolle slaapkamer

12 september 2014 Slaapkamer,  Woonblog - Interieurblog,  

Slaapkamer inrichten

Is je slaapkamer toe aan een opfrisbeurt? De slaapkamer is al snel het ondergeschoven kindje in huis. Deuren en gordijnen dicht, het bed staat er en het slaapt wel. Maar een mooie en gezellige slaapkamer geeft zoveel meer ontspanning en verbetert de nachtrust. Je brengt er immers een groot deel van je tijd door. Maar waar begin je en kan je gewone slaapkamer echt zo stijlvol worden?

Get the look

Een luxe boxspring ligt heerlijk comfortabel, bevordert de nachtrust en voorkomt rugproblemen en geeft je slaapkamer al snel een echte hotel-sfeer. Met mooi beddengoed, veel kussens en een gebreide sprei in rustige kleuren heb je al een groot deel van de sfeer te pakken. In deze slaapkamer zijn er stoere krukjes gebruikt als nachtkastjes, een houten bankje aan het voeteneind als decoratie of om je schoenen aan te trekken. Een opvallende lamp aan het plafond wordt de eyecatcher van de ruimte. Shop deze stijl bij Otto vanaf je luie stoel en combineer naar hartelust.

collageottoslaapkamer

boxspringgrijsotto

Het juiste bed

Kies voor een bed wat echt bij je past. Dat kan een boxspring zijn of een bed met een chique hoofdeinde. In de inspiratie-foto staat een boxspring met een gecaputineerd hoofdeinde in het grijs. Fijn van een boxspring zijn de verschillende matraslagen op elkaar zodat je lichaam echt goed uit kan rusten na een lange dag. Een bedombouw met goede bodem en luxe matras is zeker een goed alternatief. In deze slaapkamer-stijl passen natuurijke stoffen in rustige tinten. De knopen in het hoofbord geven het bed de mooie uitstraling.

plaidotto

dekbedotto

Beddengoed

Tijd om je verouderde dekbedhoezen eens te vervangen! Hoe creeer je nou dat hotel-effect? Dat is vrij eenvoudig: fris, wit beddengoed van mooie stoffen geven het ultieme hotel-gevoel! Helemaal niet saai maar juist tijdloos en stijlvol. Combineer met rustige tinten kussens en plaids om het bed aan te passen aan je bui. Misschien in de winter met wat pluche kussens en in de zomer koel linnen?

hanglampotto

Styling

Het houten bankje aan het voeteneinde vult de kamer mooi en is praktisch om je schoenen aan te doen om of voor wat boeken of tijdschriften. Zorg voor voldoende bergruimte zodat de mooie dingen in beeld zijn en de slaapkamer rustig oogt. Dat zorgt voor rust en ontspanning. Houten krukjes of bijzettafels, in plaats van het gewone nachtkastje doen de slaapkamer wat luchtiger ogen. Oud hout of een onderstel van metaal geeft een stoer tintje. En de lamp boven het bed, geen plaffoniere maar juist een opvallende, grote lamp als eyecatcher. Niet om bij te lezen natuurlijk, daar heb je leeslampjes voor. Zorg voor een lees-/sfeerlampje aan beide kanten van het bed zodat je partner niet meteen wakker wordt als je de lamp aanzet. Wel zo gezellig!

vaas
bankkartago
tafelotto

Alle producten zijn te bekijken en te bestellen via Otto.nl.


0 reacties op Stijlvolle slaapkamer

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *