Studenten kamer inrichten

31 augustus 2016 Opruimen,  Slaapkamer,  Werkplek,  Woonblog - Interieurblog,  

Studenten kamer

Ga je binnenkort op kamers? Een studentenkamer is fantastisch maar best lastig in te richten. Een paar vierkante meter  waar je eigenlijk alles doet: slapen, eten, studeren en ontspannen. Het inrichten van zo’n kleine ruimte is een kunst apart. In deze blog geef ik je tips en inspiratie voor een mooie en gezellige studenten-kamer.  

maisonbelle-studentenkamer-ontwerp

1.  Studenten kamer inrichten

Belangrijk bij het inrichten van je studenten kamer is de juiste indeling en meubels die multifunctioneel te zijn gebruiken. Mocht je budget het toestaan dan kun je misschien alles nieuw kopen. Is dat niet de bedoeling? Dan kun je creatief aan de slag met bestaande, compacte meubels. Een aantal handige tips:

Ga niet meteen shoppen maar bereid je goed voor en begin met het vaststellen van je interieur voorkeur. Hoe doe je dat? Verzamel foto’s, maak een moodboard, zo ontdek je welke stijl er bij je past. Elke kamer kun je je eigen stijl geven, het is wel handig om te weten hoe je dat doet.

Teken de kamer op ruitjespapier, op de juiste maat. Teken dan de meubels die je in gedachten hebt, op schaal. Zo zie je meteen of dit allemaal gaat passen en kun je puzzelen wat er allemaal in past.

2. Kamer indelen

Een beetje creativiteit brengt je verder! Denk out of the box: plaats bijvoorbeeld een gordijn op tussen je slaapdeel en kleding. Zo ontstaat er een walk-in-closet en kan het gordijn dicht als het niet zo netjes is. Een hoogslaper kan ook een hele goede oplossing zijn, er onder houd je extra ruimte over. 

studenten kamer

 

3. Kleur kiezen 

Kies een rustig kleuren-palet. Neem maximaal 5 kleuren, waaronder een paar rustige basiskleuren zoals wit wit zwart of grijs. Geef een kleine kamer niet téveel kleur op de muren maar kies bij voorkeur meer kleur in de details zoals je dekbedovertrek en kussens. Zachte tinten en pastels zijn erg mooi te gebruiken op de muur, op die manier oogt je kamer ruim en kun je toch kleur gebruiken.

Tip: Geef schuine wanden geen kleur maar ik kies ervoor om die wit te laten.

4. Opbergen

Bergruimte zorgt voor orde in de chaos. Heb je weinig kastruimte? Denk dan eens aan een los kledingrek of misschien kun je een aantal planken ophangen in een hoek?

Een hoekje in de gang kan ervoor zorgen dat je zomaar extra bergruimte ontdekt. Een opgeruimde kamer zorgt voor meer rust en betere concentratie tijdens het leren.

5. Werken én eten

Een tafel is te gebruiken om aan te eten maar ook om aan te leren. Over het algemeen zijn die sfeervoller dan een zakelijk bureau. Heb je nog een klein hoekje over dan is een compact bureautje soms de oplossing.

Kijk bij een eettafel goed welke maat je kwijt kunt, een optie is om een tafel tegen een muur of raam te zetten. Dan kun je er goed omheen zitten en heb je minder ruimte nodig. Een bankje aan tafel staat ook erg knus, op die manier ontstaat er ook meteen een fijne relax plek.

6. Slaapkamer

Gebruik je bed niet alleen als bed maar ook als bank. Hierbij maak je een gecombineerde slaap en zithoek. Handig en leuk met een aantal rugkussens. In kussens kun je lekker knallen met verschillende kleuren en motieven. Hiermee wordt je bedbank nóg gezelliger!

 

slaapkamer studentenkamer

 

7. Interieur styling

Met leuke accessoires zoals kussens, bloemen, verlichting en een vloerkleed maak je je kamer helemaal af. Hiermee geef je je eigen stijl aan. Vergeet trouwens niet om wat mooie kamerplanten te kopen, daarmee wordt het nog gezelliger en ze zijn gezond want ze zorgen voor meer zuurstof.

Denk je dat dit allemaal niet mogelijk is met je budget? Het kan echt, ga eens kijken bij betaalbare woonwinkels zoals Ikea, Leen Bakker en Jysk. Daar staan veel leuke meubels voor een keurige prijs. Vraag eens in je omgeving of iemand spullen over heft. Soms haal je gratis de mooiste spullen op. Ook de Kringloopwinkel is echt de moeite waard, ga regelmatig eens kijken wat er staat. Dan merk je dat ook daar hele mooie meubels kunnen staan tegen een lage prijs. Is het op het eerste gezicht niet helemaal naar je zin? Geef een tweedehandsje een lik verf en je herkent het niet meer terug.

 

Ik wens je veel plezier bij het inrichten van jouw studentenkamer. Maak er een mooie tijd van!

 

Foto’s: Ikea, schets Maison Belle

 

 

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *