Styling van je huis met nieuwe sierkussens

5 juli 2017 Styling,  Woon collecties,  Woonblog - Interieurblog,  

Interieur styling – sierkussens

Nieuwe seizoenen, kleuren en trends zorgen bij mij voor verander kriebels in huis. Heerlijk vind ik het om de zithoek een nieuwe interieur styling te geven en te laten passen bij de periode van het jaar. Soms gebruik ik nieuwe trendkleuren of mix ik mijn eigen kussens met een paar nieuwe varianten. Met een paar andere kussens op de bank oogt de zithoek weer totaal anders. Een handige manier om de styling van je huis te veranderen. In deze interieurblog laat ik zien wat verschillende sierkussens in de zithoek met je interieur doen.

 

bank cognac leer

 

Interieur kleur

Sierkussens zijn echte sfeermakers in je interieur. Ze zijn makkelijk te wisselen en brengen in een handomdraai de sfeer die je voor ogen hebt. De kleur van de kussens bepalen het effect. Het is heel persoonlijk of je een voorkeur hebt voor felle of rustige tinten. Volg je gevoel zodat er een interieur ontstaat waar jij je fijn bij voelt.

Een neutrale bank is de perfecte basis om aan de gang te gaan met mooie kussens. Kies voor een kleurenpalet van zo’n 3 duidelijke kleuren, de rest in huis mag dan rustig blijven. Zo is het mooi om deze kleuren te herhalen in de ruimte, zo ontstaat er een mooie eenheid. De kussens leg je speels voor en naast elkaar op de bank. Probeer eens uit welke kleur je het meest wil laten opvallen, door die kussens voorop te leggen krijgen ze extra aandacht. Met een paar kaarsen, een print aan de muur of een vloerkleed maak je effect nog krachtiger.

 

Zachte pastels

Zachte pastel tinten staan prachtig in een licht en natuurlijk interieur. Ze geven net dat beetje kleur terwijl het niet te heftig wordt. Pastel tinten zie je veel in de Scandinavische woonstijl maar kunnen ook bij een industrieel of klassiek interieur. Mix verschillende patronen met elkaar zodat de zithoek lekker speels wordt. Hier zie je roze, blauw en zand tinten gecombineerd.

 

pastel kussens bank interieurkleurenpalet roze blauw

 

Oker geel

In de huidige trends zien we de kleur oker geel steeds vaker terug komen. Geel maakt vrolijk en doet het eigenlijk elk seizoen goed. Het geeft een zomers gevoel aan je interieur, terwijl het tijdens donkere winterdagen je zithoek warm maakt. Combineer oker geel met rustige tinten als wit, zwart, taupe en grijs. Laat het geel terug komen in de accessoires zodat het kleurthema duidelijk te zien is.

 

gele kussens bank interieurkleurenpalet oker geel grijs

 

Jeans blauw

Jeans blauw is zo tijdloos als die goede spijkerbroek in je garderobe. Verschillende blauw tinten doen het in het interieur altijd goed. Het staat prachtig in de zithoek en maakt het fris en een beetje stoer. Mooi zijn de grof gebreide plaids en opgeruwde stoffen erbij. Je kunt de kussens ook op een stapeltje leggen om ze te showen.

 

blauwe kussens interieur blogkleurenpalet blauw

 

Ik hoop je te hebben geïnspireerd, veel succes met de styling! Meer woon-inspiratie vind je in de woonblog.

Deze mooie producten zijn te koop bij: Sweet Living Shop.

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *