Tafel dekken voor Pasen

24 maart 2016 D.I.Y. Zelfmakers,  Feestdagen,  Styling,  Woonblog - Interieurblog,  

Pasen

Pasen is elk jaar weer zo gezellig! Voor mij een waardevol feest, het begin van de lente en de mooie betekenis die Pasen heeft. Tijd om eens stil te staan bij wat er nu echt belangrijk is. Geniet van de mensen om je heen, je gezin, vrienden of familie en maak tijd om het met elkaar en thuis gezellig te maken. Want dat is waar je rust vindt en dat hebben we nodig, nietwaar?

Feestdagen en lekker tafelen: ik ben er dol op. Met kerst is dat het Kerst-diner, met Pasen kies ik voor een uitgebreid ontbijt met alles erop en eraan. Lekker lang aan tafel met onze kids, een gezellig muziekje en genieten van elkaar. Dat ik als stylist aandacht besteed aan het dekken van de tafel dat zal geen verassing zijn. Voor Kerst werd ik door het tv programma Koffietijd van RTL4 gevraagd om in de studio 3 stijlen te laten zien om je tafel te dekken voor kerst. En nu deed ik dat opnieuw maar dan voor Pasen met servies van Bitossi. Wat een feest om te doen!

Thema

Kies een thema voor de paas styling. Ik koos voor twee verschillende stijlen om zoveel mogelijk mensen te inspireren. Hou je van rust, zwart/wit en natuur dan past de zwart/wit styling het best bij jou. Gek op kleur en pastels? Daarvoor heb ik de tweede stijl: pastel bedacht. In principe zijn de stijlen te mixen maar dit geeft je houvast om zelf thuis te doen.

Hoe ga je te werk?

  1. Kies je thema in kleur
  2. Duik je kasten in en bekijk wat je in deze kleuren hebt qua servies en decoratie wat past op de Paas tafel.
  3. Mis je nu de kleur die je zou willen? Ga naar de winkel en koop een paar schaaltjes, kaarsen, servetten en kleine decoratie in deze kleur. Bij een rustig basis servies is dit perfect toe te voegen. Je zult zien dat het niet duur hoeft te zijn maar dat het je zoveel plezier geeft!
  4. Neem de tijd om de tafel te dekken en te stylen. Zelfs ik zet het niet in een keer goed neer, soms moet je even schuiven en proberen totdat het mooi is.
  5. Bereid voor wat je wil gaan serveren. Zo kies je hoeveel schalen, borden en glazen er nodig zijn en hoeveel ruimte er op de tafel is. Zelf ben ik er gek op om tijdens de feestdagen wat te overdrijven, het eigenlijk extra feestelijk te maken. Dat doe ik door een paar bordjes te stapelen en te eindigen met een schaaltje. Poets het bestek even extra op en zet er een paar extra glazen bij. Zo voelt het alsof je in een stijlvol restaurant eet.

 DSC_0141

Stijl 1 Zwart-wit

Kies je voor zwart-wit dan kun je alles combineren, als het maar zwart, wit en eventueel grijs is. Met een tafelkleed en loper past de tafel nog beter bij het thema. Ik koos voor een neutraal kleed en legde daar een antraciet grijze tafelloper op. Het servies van Riverdale past hier zo mooi bij vanwege de verschillende patronen. Zo zie je dat je strepen, ruiten, bloemen en alle andere patronen met elkaar kunt combineren. Als je maar in je kleur thema blijft. Zo kun je het laten, gecombineerd met de veren en wilgenkatjes oogt het heel rustig maar stijlvol.

Wil je nog wat kleur toevoegen? Dan laat ik je in de video zien hoe je accenten kunt leggen met geel of een andere kleur. Ik zet er een paar narcissen bij, voeg gele servetten, kaarsjes en jus d’orange toe. Zo krijgt de tafel meer kleur, zonder dat het geel té heftig wordt.

 

DSC_0163 kopie

DSC_0158

DSC_0155

maisonbelle-tafeldekken-pasen

 

Stijl 2 Pastel

Pastel en lente dat past zo goed bij elkaar. Dit voorjaar zien we als trend de combinatie van licht blauw met licht roze. Ik heb er koper aan toegevoegd om het wat warmer en feestelijker te maken. Hou je nu helemaal niet van koper, dan kan zilver er ook perfect bij. Dan wordt het geheel wat koeler. Met een licht roze loper op een wit tafellaken heb je een mooie basis. Het servies van Bitossi oogt als klassiek Engels porselein. Ik vind het zo leuk omdat het lief overkomt, met de andere stijl borden en schaaltjes staat het zacht maar niet te soft. Voorjaarsbloemen in het roze maken de tafel helemaal af. Van servetten kun je een Paashaas vouwen (kijk even op Pinterest) en ik koos voor wat te snoepen in dezelfde kleuren. Je ziet dat het gekleurde glaswerk er heel mooi bij kan dus meer kleuren kun je zelf naar eigen inzicht toevoegen.

 

DSC_0174

DSC_0140

DSC_0133

DSC_0122

 

Paastakken

De traditionele paastak heb ik bij beide thema’s gemaakt. Wilgenkatjes met eieren en veertjes in zwart-wit bij de eerste tafel. De eieren blaas je uit en met een druppel lijm plak je op elk ei een veertje. De zwarte eieren spoot ik met matte spuitverf van Action.

DSC_0161

Bij het Pastel thema heb ik een krul hazelaar-tak in een vaas gezet met franse tulpen. Die zijn lang en zijn te buigen dus kruk je zo om de tak heen. Leuk om honeycomb eieren in te hangen, vind je dit te bont dan doe je het zonder.

 

DSC_0171

DSC_0147

 

Zo zie je dat het niet moeilijk is om een feestelijke tafel te stylen. Belangrijk is de voorbereiding en een beetje creativiteit. Juist het hergebruik van oude spullen of accessoires die in de kast staan zorgen ervoor dat je nog meer geniet van het eindresultaat.

Bekijk de video en laat je inspireren. Ik wens jullie hele fijne Paasdagen toe!

Producten tafel zwart/wit:

 

Producten tafel pastel:

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *