Tafel styling voor een zomer bbq

14 juli 2017 Styling,  Tuin,  Woonblog - Interieurblog,  

Bbq – stylingtips

Ja hoor, de zomer is begonnen. Dat betekent: heel veel buiten eten en tafel styling… Omdat je het in Nederland nooit zeker weet is elke zonnig dag voor mij een moment om zo uitgebreid mogelijk buiten te eten. Soms een pasta salade maar het liefst een heerlijke bbq! Met alles erop en er aan, van vlees tot vis, bier en wijn én natuurlijk een mooi, gedekte tafel!

 

 

Tafel styling

Tafel styling, het is dé manier om het aan tafel extra gezellig te maken. Ik doe het dagelijks, de ene dag wat meer dan de ander maar het liefst maak ik er elke dag weer een feestje van.  Soms door een paar nieuwe placemats, mooie borden en vrolijke glazen. De dagen dat ik meer tijd heb dan pak ik uit met tafellopers, bloemen, kaarsen en mooie servetten.

Hiervoor werd ik twee keer gevraagd om bij het tv programma Koffietijd verschillende tafels te dekken en te vertellen hoe je dit doet. Dat is alweer even geleden dus toen ik door leeff.com werd gevraagd voor een nieuwe tafelstyling, koos ik voor: BUITEN ETEN! Op een zonnige dag organiseerden wij een barbecue en dekte ik de tafel met mijn nieuwe servies en accessoires van leeff.com. Ik mocht zelf de styling bedenken en koos voor het stoere en pure servies van House Doctor, gecombineerd met zwart, wit, grijs en zonnig geel.

 

 

Mooi servies

Het servies is natuurlijk, stoer grijs en ruw afgewerkt. Dat vind ik zo mooi en je ziet dit soort serviezen tegenwoordig in meerdere merken en kleuren. De mokken zijn grijs met een beton randje; leuk voor een kop koffie maar op een warme dag ook goed te gebruiken voor fruitwater.

Ik koos bij het grijze servies voor een zwart-wit-hout thema en heb met opzet geen tafellaken gebruikt. De teak houten tafel staat zo goed bij deze stijl.

 

 

 Kleur op tafel

Als basis gebruikte ik  grijze, ronde  placemats, bruine flessen en gele bloemen. Zo leuk van deze bloemen is dat je ze kunt drogen dus laat ze in een vaas staan en je kunt ze tijdens het volgende etentje weer op tafel zetten. Het diepe geel zorgt voor een zonnig effect op tafel. Mocht je ze zoeken, de naam is: Craspedia. Voor éxtra kleur op tafel heb ik extra citroenen als decoratie gebruikt, als de vis wordt opgediend dan gebruik ik ze om vers citroensap over het eten te sprenkelen. Citroen is ook heerlijk in het muntwater.

De kruidenmixen en olie van Nicolas Vahé zijn heerlijk over het eten en staan prachtig op tafel. De flessen alleen al zijn zo mooi om te zien dat ik regelmatig een nieuwe variant aan mijn verzameling toevoeg. Door de grafische zwart-wit print op de servetten ontstaat er een geheel.

 

 

6 Tips voor het stylen van de buitentafel

 1. Kijk in de servieskast en maak een mooie combinatie van servies en glaswerk.
 2. Let op de kleuren en voeg hier decoratie in dezelfde tinten aan toe.
 3. Neem zo nu en dan een pakje servetten met een mooie print mee zodat je ze in de kast legt voor een spontaan etentje. Zo heb je ze alvast in huis.
 4. Kies voor bloemen die de tafel nóg feestelijker maken. Pluk ze uit de tuin of ga naar de bloemist en haal een paar losse bloemen. Zet ze in aparte vaasjes op tafel.
 5. Wees creatief in het herhalen van de kleuren, soms brengt een schaal aardbeien net de extra kleur waar je naar op zoek bent. Reken maar dat die aan het eind van de avond op zijn!
 6. Vergeet de kaarsen niet, een hoog glas of windlicht zorgt ervoor dat het tegen een windvlaag kan.

Vrienden en familie maken het feest compleet, geniet van de gezellige momenten in je eigen tuin en huis. Elke zomerdag is er één dus geniet!

 

lichtsnoer tuin

 

Ik hoop je weer te hebben geïnspireerd. Deze producten heb ik gebruik in de styling:

Een samenwerking met Leeff.com

Blijven lezen?

3 reacties op Tafel styling voor een zomer bbq

 • Vivian de Lange zegt:

  Bedankt voor de tips! Als ik ergens op bezoek kom en de tafel is mooi gedekt geeft dit gelijk een warm en welkom sfeertje. Jammer genoeg vergeet ik het zelf vaak of heb ik niet de inzicht om er een compleet, en goed uitziend plaatje, van te maken. Maar hier kan ik wat mee 🙂

 • Annekoos zegt:

  Leuk om al deze styling tips te lezen! Het maakt je tuin meteen een stuk vrolijker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *