Tafeltje dek je!

18 december 2013 Feestdagen,  Woonblog - Interieurblog,  

Kerstdiner tafel dekken

De kerstboom staat, de lampjes twinkelen en we genieten van de laatste drukke dagen voor de feestdagen. Iets om alvast mee bezig te zijn is het kerstdiner. Heerlijk de tijd met elkaar om deze gezellige periode van het jaar door te brengen. En een geweldige kans om je huis op haar mooist te tonen.

Met mooie kerstversiering en een prachtig gedekte tafel! Kies de stijl die bij je past, laat je inspireren door de foto’s en volg de tips:

 

tafel dekken kerst

 

Kerst tafel stylen

  1. Kies een stijl of thema voor de styling, die bij de rest van het (kerst) interieur past. Gebruik de kleuren en materialen uit je interieur ook aan tafel. Dat kan van sprookjesachtig wit, glitter en glamour tot klassiek kerst-rood.
  2. Gebruik je mooiste servies, bestek en glaswerk. Werk met lagen dus verschillende borden  op elkaar en een schaaltje bovenop voor een chique restaurant -stijl. Een mooi tafellaken, veel blinkende glazen en glanzend bestek ogen al heel stijlvol.
  3. Voeg natuurlijke materialen toe. Zoals takjes groen, dennenappels of een mooi kerststuk op tafel. Te vinden bij tuincentrum, bloemenzaak of in het bos.
  4. Varieer met materialen. Mat en glans samen zorgt voor een mooi contrast, net als gladde en ruwe stof gecombineerd. Dus loop je kasten eens na en kijk wat je hiervoor kunt gebruiken.
  5. Voeg wat glitter toe! Bijvoorbeeld in kerstballen van zilver tot goud of strooi glanzende sterretjes over het tafel kleed. Voor kinderen en volwassenen geeft dit een super feestelijke sfeer!
  6. Nodig dierbare en gezellige gasten uit, hiermee tover je de tafel om tot een waar feest!

 

Fijne feestdagen!

 

Blijven lezen?