Terracotta als interieur kleur

12 augustus 2015 Kleur,  Woonblog - Interieurblog,  

Terracotta – interieur kleur – blog

Mediterraan; net terug uit het prachtige Toscane blijven die mooie mediterrane kleuren mij maar achtervolgen.

Een kleur daarvan is terracotta, past bij de koper trend in Nederland maar in de mediterrane landen een blijvend succes. Het is zo warm, sfeervol en heeft zoveel stijl. Hoe kan je deze vakantie inspiratie nu gebruiken in je eigen interieur? Ik geef je inspiratie hoe je deze kleur met een iets andere twist ook in je Nederlandse huis kunt toepassen.

Wat vind jij van terracotta als interieur kleur?

interiorbazar - terracotta - pure and originalPure and Original – kleur terracotta

1. Muren:

Terracotta op de muur, wat is het een prachtige kleur. Maar raak je er niet snel op uitgekeken? Twijfel je daar over, kies dan voor 1 muur en schilder die in terracotta krijtverf. Krijtverf is gemaakt van natuurlijke pigmenten en geeft nog meer de mediterrane look dan standaard latex. Met kalkverf kan je mooie accenten aanbrengen door de manier van schilderen met een kwast. Dat geeft een wat ruwere en stoerdere uitstraling.

Twijfel je welke muur een kleur mag krijgen? Maak doorkijkjes dus schilder de muur met de deur of opening naar de volgende ruimte in een opvallende kleur. Bijvoorbeeld van de woonkamer naar de keuken, met de deuren open ontstaat er een speelse doorkijk naar de keuken.

2. Accessoires:

Als ik van vakantie terug kom dan bruist mijn hoofd van de nieuwe ideeen, hebben jullie dat ook? Dus op naar de woonzaken om te zoeken naar woonaccessoires in ‘nieuwe’ kleuren. Neem de tijd om eens goed in je kasten te kijken of je misschien nog mooie stoffen of potten hebt staan in terracotta. Op zolder bij je ouders staat misschien nog een voorraad terracotta potten. Een mooi stuk stof kan je gebruiken om nieuwe kussenhoezen van te maken. Dat is eenvoudiger dan het lijkt of misschien ken je iemand die het met liefde voor je doet.

3. Patronen:

Patronen maken je interieur speels. Kies voor een print behang met een beetje terracotta of stoffen zoals kussens en een plaid op de bank. Een vloerkleed geeft je interieur ook een totaal andere sfeer. In kelims vind je vaak deze warme kleur terug, als er maar een beetje terracotta in zit kan je het uitlichten door de kleur verder in huis door te voeren. Zo ontstaat er een ritme in de kleuren.

4. Tropisch:

Planten zorgen voor het ultieme vakantie gevoel. Zet terracotta potten bij elkaar op de vensterbank of in een groepje op de grond. Vul ze met palmboompjes, olijfbomen, cactus of een stoere agave. Het is goed voor de zuivering van de lucht en geeft zo’n fijn vakantie gevoel.

Heb jij behoefte aan interieuradvies of kleuradvies? Ik help je graag, kijk eens op de website bij pakketten voor prijzen en mogelijkheden.

Blijven lezen?

0 reacties op Terracotta als interieur kleur

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *