Tiener slaapkamer – back to school

25 augustus 2016 D.I.Y. Zelfmakers,  Kids,  Woonblog - Interieurblog,  

De scholen beginnen

Zomervakantie, het is hier al weer voorbij en het “normale leven” begint weer. Terug naar school en naar het werk is even wennen maar geeft het leven ook weer wat structuur. Als moeder van 2 tieners staan de eerste weken van school in het teken van: boeken kaften, nieuwe kleding, kamers opschonen en wat gaat er dit jaar allemaal gebeuren?

Die slaapkamer, daar wil ik het weer eens over hebben.

 

Kinderkamer inrichten

Tijdens het geven van interieuradvies valt me op dat veel tieners nog een “kleuterkamer hebben”. Het bed is inmiddels wel gegroeid maar Winnie de Pooh of Cars hangt nog aan de muren. Leuk voor een kleintje maar voor je tiener is dat natuurlijk niet cool. Omdat veel ouders zo druk zijn komen ze er niet aan toe om het telkens te veranderen. Daarom adviseer ik juist om de baby- en kinder-kamer in een mooie, neutrale kleur te schilderen. Kies hiervoor een niet té felle kleur omdat kinderen daar vaak erg druk van worden en je sneller op uitgekeken raakt. Rustigere kleuren zoals oude roze, grijs-blauw, warm grijs of wit zijn stijlvol en tijdloos. Merken als als Pure & Original hebben een prachtig assortiment kleuren, ze zijn rustig maar juist heel sfeervol voor in huis en in kinderkamers.

Meubels zullen van baby tot puber nog wel eens worden aangepast omdat kinderen nou eenmaal zo snel groeien. Neem de tijd om goed na te denken wanneer je de commode vervangt voor een grote kledingkast. Het tijdig aankopen van een groot bed zorgt ervoor dat je de tussenfase van een peuterbed over kunt slaan.

In de styling van je kinderkamer is het leuk om een thema te gebruiken, hier kan je los gaan op Cars en het weer weg halen als ze daar te groot voor zijn. Kies dan voor losse elementen die goed te vervangen zijn. Zoals schilderijen, kussens, knuffels en bedlinnen.

Als je kleintje eenmaal de tiener leeftijd bereikt heeft dan begint de periode van huiswerk maken, chillen met vrienden en langer uitslapen. Laten we het huiswerk maken eens voorop plaatsen. Omdat dat vaak niet hun favoriete bezigheid is kunnen we het best wat leuker maken!

 

Huiswerkplek

Een huiswerkplek op de kinderkamer is zeker voor de Middelbare school periode geen overbodige luxe. Heb je nu geen ruimte op de kinderkamer dan is er misschien nog een hoekje in de hal of op zolder. Zorg ervoor dat ze lekker kunnen werken en dat het gezellig is. Voor het kiezen van een mooie stijl kan je samen met je tiener een moodboard maken. Laat ze eens mee denken wat ze mooi en gezellig vinden. Je zult zien dat ze hierdoor liever in hun eigen hoekje gaan zitten. Ik geef je een aantal mooie mogelijkheden:

 

1. DIY werkplek

Maak zelf een bureau op maat van een brede plank of werkblad op schragen. Favoriet bij mij zijn de zwarte schragen van Ikea of je koopt schragen bij de bouwmarkt en geeft ze een likje verf.

 

2. Vintage bureau

Vintage meubels en prints zijn helemaal hip. De jonge generatie is er ook gek op! Dus struin eens op zolder naar een oud bureautje van opa of oma of rijd hiervoor eens een rondje Kringloopwinkels. Op Marktplaats staan bij particulieren ook veel vintage meubels die je voor een zacht prijsje kunt komen ophalen. Zijn de meubels teveel beschadigd? Werk ze bij met lak op waterbasis of poets ze eens met ouderwetse meubelwas. Een nieuw stofje op een stoel geeft een vintage stoeltje een nieuwe, frisse uitstraling. De kunst bij deze stijl is om de meubels niet te schilderen maar in de oude stijl te laten. Mooi te combineren met bijvoorbeeld… groen.

 

3. Muurtje schilderen

Een kleurtje achter de werkplek geeft de hoek meteen een nieuwe sfeer. Schilder een halve muur, achter het bureau voor dit mooie effect. Dat kan in elke kleur die je maar wenst, op deze manier is het niet snel te veel doordat de rest wit blijft. Zo’n stukje schilder je ook sneller weer over als jij of je tiener er op uitgekeken is.

 

4. Persoonlijke interieur styling

Gek op popsterren of mode posters, herken je het nog van vroeger? Het liefst hing ik mijn hele kamer vol met posters van mensen waar ik fan van was. Dan kan ik je vertellen: de jeugd van nu is helemaal niet anders. Ook zij hangen graag hun idolen in hun kamer maar worden wij als ouders daar blij van? Natuurlijk mogen ze er hun persoonlijke stempel op drukken maar je kunt ze een handje helpen. Plak de posters bijvoorbeeld op 1 muur als collage, zo ontstaat er een echte eye-catcher en blijft de rest rustig. Mooi op de muur achter het bureau, niet?

Ik hoop je te hebben geïnspireerd, succes met opstarten en maak er wat moois van!

 

 

 

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *