Tiener slaapkamer

2 september 2015 Kids,  Slaapkamer,  Woonblog - Interieurblog,  

Tiener kamer

Met 2 tieners in huis starten we weer met het nieuwe schooljaar. Dit is voor mij het ideale moment om de kinderkamers eens onder handen te nemen. Een fijn bureau, ruimte voor kleding en gezellige styling natuurlijk. En natuurlijk ook nog een fijn hoekje om vrienden te ontvangen. Dit alles om het schooljaar goed te laten verlopen zodat thuis een fijne plek is om elke dag terug te komen. Wat dat is iets wat je niet moet vergeten. Ik neem je mee naar een aantal praktische oplossingen op de tienerkamers zodat alle andere ouders hier van mee kunnen profiteren. Even handen uit de mouwen, jullie kunnen dit heel goed samen doen en je zult trots zijn op het resultaat!

tienerkamer ikea

 

Zonder dat je de hele kamer hoeft te verbouwen is de overgang naar de een nieuw schooljaar of een nieuwe school een goed moment om de slaapkamer om te bouwen naar studie/slaapkamer. Waar begin je:

1. Bekijk de ruimte

De gemiddelde kinderkamer is vaak niet heel groot, als er maar ruimte is voor een bed, bureau en kast. Met schuine wanden kan je meer dan je zou denken, het geeft juist zo’n knus gevoel. Teken de kamer uit op ruitjespapier en teken de meubels op maat en knip ze uit. Zo kan je samen schuiven met de meubels voor dat de hele kamer op z’n kop staat. Denk eens verder dan standaard, soms kan je eenvoudig een oplossing op maat maken zodat er meer bewegingsruimte over blijft. Bijvoorbeeld door een kast tot het plafond te laten maken met een schuifdeur ervoor. Daarmee benut je de ruimte nóg beter.

2. Neutrale basis

Kleur is leuk maar je hebt het meeste plezier van een neutrale basis. Kies voor een natuurkleur op de muren of voor zwart/wit en breng naar wens kleuraccenten aan in de accessoires. Vaak zijn een paar gekleurde details al voldoende en zo blijft de kamer toch rustig om te leren en te slapen. Ik vind witte muren vaak zo saai, deze stippen kun je er zelf op stempelen of een hoekje met quotes vullen. Het geeft een speels effect terwijl het zwart/wit toch nog neutraal blijft.

3. Slaap/lounge-hoek

Een bed kan ook gebruikt worden als bank om met vrienden en vriendinnen te loungen. Met een stapel sierkussens tover je het bed om tot een stoere hangplek. Een hangstoel in een hoek is natuurlijk helemaal het einde. Zorg voor een stevige balk en draai daar een schommelhaak in.

4. Werkplek

Ruimte om te leren hebben ze nodig. Huiswerk wordt steeds meer aan de keukentafel gemaakt maar voor een proefwerk moet je vaak wel even stampen. Een goede huiswerkplek is dan onmisbaar. Dat hoeft niet perse een standaard bureau te zijn. Op onze slaapkamers is dat snel te groot dus denk eens aan een breed, ondiep blad op poten of hang hem aan de muur. Het blad kan als bureau gebruikt worden maar ook als kaptafel. Mutifunctioneel!

5. Kleding

Kleding in de kast met de deur dicht ruimt lekker op. Afgesloten bergruimte is onmisbaar voor een rustige kamer. Kijkend naar mijn dochter vind ze het ook erg leuk om haar mooiste kleding en schoenen uit te stallen. Een kledingrek heeft weinig ruimte nodig, staat stoer en je kunt hiermee lekker je eigen stijl laten zien.

6. Persoonlijk

Geef je tiener ook de ruimte om zijn of haar eigen smaak te ontwikkelen. Dat kan bijvoorbeeld met posters of foto’s, deden wij vroeger toch ook? Door ze in collage vorm bij elkaar te hangen blijft de kamer rustig en ze zijn makkelijk te vervangen. Zo zie je dat een thema-kamer niet echt meer nodig is. Geef ze wat ruimte maar ook tips hoe ze het stijlvol en praktisch kunnen houden. Je zult zien dat ze plezier krijgen om hun eigen plekje te creëren en dat maakt het zo fijn om thuis te komen.

Veel succes met de inrichting!

Inspiratie van Ikea

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *