Tijd voor een nieuw lente interieur

23 mei 2017 Woonblog - Interieurblog,  

Lente interieur

De lente is in volle gang, zodra de zon zich laat zien krijg ik zin om buiten én binnen aan de slag te gaan. Lekker opruimen, een beetje schuiven en het liefst de boel wat restylen voor een fris lente interieur.

Tijdens frisse lente dagen is ons huis heerlijk en zelfs tijdens de hollandse zomer is het binnen nog wel eens fijn. Dus ik doe een lichte hoes om de bank, wissel het vloerkleed en de accessoires. Deze zomer zien we veel botanische elementen en de retro stijl. Leuk om deze thema’s te gebruiken voor in huis. Een heel mooi effect heeft een speciaal behang wat past bij dit thema. Kies dan niet té heftig zodat je er niet te snel op bent uitgekeken. Ik laat je in deze blog een aantal mooie voorbeelden zien van het ultieme lente interieur met de nieuwste behang trends.

 

Interieur trend 1: botanisch

Groene kleuren, prints met bloemen en planten en kamerplanten zijn helemaal hip. Dus neem de tijd om een aantal mooie kamerplanten uit te zoeken en maak bijvoorbeeld een groene hoek in de woonkamer, werkkamer of slaapkamer. Om deze trend nog mooier uit te laten komen combineer je de kamerplanten met verschillende groen-tinten in de woon-accessoires. Een botanisch behang geeft natuurlijk helemaal een groots effect. Eijffinger heeft de collectie Geo Nature ontworpen, het zijn vooral groen tinten met rustige en drukkere prints. Dit zijn mijn twee favorieten, ze zijn ook erg mooi met elkaar te combineren.

 

lente interieur behang botanisch

 

Interieur trend 2: Retro

Retro is weer helemaal terug, de vormen en kleuren zijn razend populair. In kleuren zien we veel groenen terugkomen maar ook terracotta, diep blauw en oker geel, die tinten zorgen voor een vrolijk effect. Behang en stoffen worden weer volop in deze retro motieven ontwikkeld zodat je als deze stijl je aanspreekt je interieur een echte lente boost kunt geven.

Geef één wandje in huis zo’n pittig, retro behang en je haalt hiermee meteen een totaal andere sfeer binnen. Ben je gek op kleur? Voer dan de felle kleuren uit het behang wat verder door in je interieur. Vind je dat wat té heftig dan is het ook prachtig te combineren met wit en hout, dan is het motief echt wel voldoende. Dit behang is van Noordwand.

 

behang retro

 

Interieur trend 3: Industrieel

De industriële woonstijl doet denken aan oude fabrieken, loft woningen en industrie. Doordat er stoere materialen en kleuren worden gebruikt krijgt het interieur die ruige, industriële sfeer. Dus ben je gek op robuuste materialen dan kan je dat in jouw interieur toepassen. Een groots effect geeft een betonlook op de vloeren, zwarte deuren en kozijnen en een muur van bijvoorbeeld baksteen of sloophout Dit behang is daar geweldig mooi voor, je hoeft geen stenen te bikken of latten te zagen maar plakt het behang op de muur en klaar ben je. De prints zijn zo echt dat ze bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Dit is de behangserie: Brooklyn Bridge van Esta.

 

behang industrieel

 

Interieur trend 4: Oude meesters

Wie kent ze niet? De schilderijen van de oude meesters zoals: de Nachtwacht, het Melkmeisje of het stilleven met de gekleurde bloemen. Nu mogen ze ook thuis aan de muur hangen. Je maakt hiermee je huis heel stijlvol. De diepe kleuren geven veel kracht en het boeket gekleurde bloemen zorgen voor een vrolijke lente sfeer.

Je kunt kiezen voor een kleine afdruk aan de muur maar met een fotobehang maak je er een echte eyecatcher van. Eijffinger komt met de Masterpiece collectie, je maakt de keuze voor één van de prints die in verschillende banen is aan te brengen. De lijm is mee geleverd.

 

behang-oudemeesters-maisonbelle-interieurblog

 

Al het behang is online te bestellen bij Behangexpert.nl.

Ik hoop je te hebben geïnspireerd, volg de interieurblog voor meer leuke woon ideeën.

In samenwerking met Behangexpert.nl

Beeld: Eijffinger – Noordwand – Esta Home

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *