Tips voor het kiezen van een vloerkleed

11 oktober 2019 ND column,  Seizoenen,  Woonblog - Interieurblog,  Woonkamer,  

Vloerkleed

Nu de dagen korter worden, is dit het perfecte moment om extra aandacht te besteden aan je interieur. Misschien is het tijd om een paar elementen te veranderen waardoor het nog gezelliger wordt? Denk eens aan een mooi vloerkleed.

Interieur styling

Een mooie en eenvoudige manier om je zithoek herfst- en winterproof te maken, is met een mooi vloerkleed. Nu de nieuwe collecties net in de winkels liggen, is het moment daar om eens te gaan kijken en vergelijken. 

Om het ‘wauw-effect’ te krijgen, is de maat van het karpet erg belangrijk. Door het kleed onder de meubels door te laten lopen, oogt je zithoek nog ruimer en luxer. Het verbindt als het ware de meubels met elkaar. Dus kies voor een afmeting waar de meubels half op kunnen staan of zet de meubels er volledig op. Ja, dat is groter dan je gewend bent, maar geloof mij: het staat echt veel mooier! Hetzelfde geldt voor de slaapkamer en eethoek: kies hier ook voor een xxl-maat voor het mooiste resultaat.

Ben je gek op trends en wissel je vaak van interieur? Ga dan eens kijken bij de grote woonketens, daar vind je de mooiste vloerkleden in de trendkleuren van dit moment, vaak in diverse kleuren en patronen en goed betaalbaar. Het materiaal is soms minder goed te reinigen, dus gaat er een flinke kop koffie overheen, dan loop je het risico dat je een nieuwe nodig hebt. Dan is het fijn als de prijs niet te gek is.

Vloerkleed uitzoeken

Prachtige, verwassen vloerkleden van HK Living

Vloerkleed uitkiezen

Bij het vloerkleed uitkiezen heb je veel mogelijkheden. Ga je voor een mooie print? Een kelim of kleed met patroon geeft een prachtige uitstraling, ik schreef eerder al eens over de prachtige collectie van Rozenkelim. Van oorsprong zijn deze vloerkleden handgeweven met een platte pool. Ze zijn nieuw en oud te koop en worden ook nagemaakt in heel veel verschillende kleuren en patronen. Felle kleuren zorgen voor een geweldige kleurexplosie, verwassen kleuren houden het interieur wat rustiger. 

vloerkleed kelim

Vintage vloerkleed van HK Living

Liever een tijdloze en natuurlijke basis voor je interieur? Dan is een vloerkleed in een neutrale kleur of natuurlijk materiaal, zoals sisal of duurzame wol, een goede keuze. Dit zorgt voor een rustige en neutrale basis en maakt het toch warm en gezellig in huis. Kies je voor een hoge pool? Kijk eens naar de vloerkleden waar verschillende kleuren in gebruikt zijn, dat zorgt voor een levendig effect. En het kleurt vaak goed mee met de meubels. Een vloerkleed op maat kan helemaal op je wens afgestemd worden.

vloerkleed hkliving

Berber kleden zijn handgemaakt en van 100% natuurlijke wol.

vloerkleed interieuradvies

 

Afmeting en kleur vloerkleed

Eén van de grote uitdagingen is om het juiste karpet te vinden wat goed bij het huis en bij je eigen woonstijl past. In de winkel ziet alles heel anders uit. Vraag of je het thuis mag uitproberen om de kleur en afmeting te kunnen zien, zodat je een miskoop kunt voorkomen. Is het niet helemaal naar je zin: niet doen! Als de kleur en maat wel klopt dan zie je het heel snel.

Meer interieur inspiratie, lees dan verder in de blog. Kom je er zelf niet uit en wil je graag interieuradvies,  ik help je graag bij het inrichten van je huis.

handtekening-marije-maisonbelle

Foto’s en vloerkleden: HK Living

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *