Tips voor de kinderkamer door Marije van Maison Belle

11 juni 2013 Kids,  

Kinderkamer inrichten

Perron 11 interviewde Marije  over haar werk, nu geeft Marije geeft een aantal handige tips voor het inrichten van de kinderkamer. 

Kinderen in huis

Ik begin met een tip voor het hele huis: ik merk dat heel veel stellen het hele huis gaan aanpassen ( lees minder mooi maken) zodra ze kinderen krijgen. Ze leggen een kleed over de dure bank, de vazen gaan van de vensterbank, enzovoorts. Uiteindelijk wonen ze niet meer op een plek die ze mooi vinden, maar op een plek die ingericht is voor de kinderen. Mijn tip: Hou je huis praktisch en mooi. Koop bijvoorbeeld mooie, grote kasten met veel ruimte voor speelgoed van de kinderen. Kinderen kunnen best wennen aan een vaas op de vensterbank of kaarsen op tafel. Vaak vinden ze het zelf ook enorm gezellig!

  1. Speelgoed opruimen: Kinderen krijgen heel erg veel prikkels. Begin in eerste instantie met het opruimen van speelgoed! Dan heb je al een veel beter overzicht. Gebruik een oude kist of richt de trapkast in als speelgoedkast. Het geeft rust en structuur.
  2. Oude meubels geven karakter: Ik vraag altijd aan mijn klanten of ze een leuk, oud ledikantje of wiegje hebben binnen de familie. Dat ledikantje is dan de basis van de kamer en krijgt eventueel een likje verf. Het is erg leuk om iets ouds met iets nieuws te combineren.
  3. Behang op de kinderkamer: Als je kiest voor een druk behang, hou de rest dan rustig. Als je een wat minder druk behang kiest, speel dan met de kleuren van de rest. Kleuren uit het behang kun je terug laten komen in kleedjes, lampjes of schilderijtjes.
  4. Kinderkamer persoonlijk inrichten: Het is bijvoorbeeld heel leuk als je zoon of dochter een schilderijtje verft voor zijn of haar nieuwe broertje of zusje. Of schrijf zelf voor je nieuwe kindje een gedicht en lijst dat gedicht in. Dat soort dingen maken een kamer mooi!
  5. Inspiratie zoeken: Bekijk buitenlandse woontijdschriften, zoals de buitenlandse Elle, voor de nieuwste trends. En haal inspiratie van blogs! Tijdschriften lopen soms nogal achter op blogs.
  6. Interieurtrends: Trends zijn heel leuk, maar probeer tijdloze meubels aan te schaffen. Met accessoires kun je de trends volgen. Leuke gekleurde dekentjes en mandjes voor de kinderkamer zijn hier een voorbeeld van.

 

behang kinderkamer perron 11

Het behang van Perron 11

 


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Blijven lezen?