Kleine hal inrichten

22 maart 2018 Hal,  ND column,  Opruimen,  Woonblog - Interieurblog,  

Kleine hal

De hal is het visitekaartje van je huis. Het is de eerste indruk die mensen krijgen van het huis en de bewoners. Ik kom als interieur stylist bij veel mensen thuis en zie dat de hal vaak een rommeltje is. Een chaotische verzameling van jassen, schoenen en tassen. Of juist een kale ruimte waar niks gezelligs te vinden is. Daar dump je je spullen en loop je het liefst zo snel mogelijk doorheen.

 

schoenenkast

Wandhaak Dots van Muuto

 

Bij het inrichten van een woning is het juist heel belangrijk om een fijne sfeer in het hele huis te voelen! In een fijne hal geef je je gasten en jezelf bij het thuis komen een warm welkom. Ik geef in deze column 5 praktische tips voor het inrichten van een kleine hal.

5 interieur tips

 1. Kleur: kies bij een kleine hal bij voorkeur voor lichte kleuren. Wit is zo voor de hand liggend en geeft van zichzelf niet veel sfeer. Kijk eens naar lichte pastel tinten zoals taupe, lichtgroen, licht blauw of warm grijs. Of combineer wit met hout, dit zorgt voor een frisse en warme combinatie. Is je hal ruim? Dan kunnen de kleuren wel wat donkerder, dat zorgt voor een intieme sfeer.
 2. Opruimen: opruimen die spullen! Jassen, tassen en schoenen zet je zoveel mogelijk uit beeld. Maak een plek in huis vrij waar ze uit beeld opgeruimd kunnen worden. Hang in de hal een paar mooie haken aan de muur voor een paar jassen en tassen en ruim de rest op. Schoenen kunnen handig geordend worden in een schoenenkast. Die kan je aan de muur hangen of aan de binnenkant van een deur bevestigen. Zo blijft de vloer vrij en oogt het opgeruimd.
 3. Spiegels. Spiegels zijn ideaal in een hal. Handig om nog snel even te kijken of je netjes de deur uit gaat en heel mooi als styling. Een spiegel geeft een ruimtelijk effect en haalt extra licht naar binnen. Zo lijkt de hal extra licht en ruim. Hoe groter de spiegel, hoe groter dat effect.
 4. Vloer. Ben je toe aan een nieuwe vloer? Denk er dan eens over om de vloer diagonaal te leggen en laat hem zonder drempels doorlopen naar de volgende ruimte. Dat kan bij tegels maar ook een visgraat vloer is weer helemaal in de mode. Het zorgt voor een ruimtelijke werking. Deze ‘vloeren-truc’ kan overal in het huis doorgevoerd worden voor een heerlijk, ruim effect.
 5. Styling: Met een paar mooie elementen maak je de hal helemaal af. Kies voor wat extra kleur of een paar groene planten. Zet ze van de vloer of hang ze op. Kamerplanten zorgen ervoor dat buiten en binnen mooi in elkaar doorlopen. Ze werken bovendien stress verlagend, op die manier kom je meteen relaxed thuis.

 

kleine hal inrichten

Woud Verde Wandspiegel

 

Ik hoop je te hebben geïnspireerd en wens je veel succes bij het opruimen en inrichten van de hal. Wil je meer tips? Lees dan verder in de blog

Een column voor het ND maart 2018. Foto’s met dank aan: FonQ

Kapstok beginbeeld: Spinder Design Forest 5

 

hal inrichten column

Blijven lezen?

4 reacties op Kleine hal inrichten

 • Jenneke de Zuidt zegt:

  Goed idee van die vloer! Wij hebben ook besloten om de vloer in de hal door te laten lopen naar de kamer – daarnaast hebben wij glazen deur geplaatst. De hal lijkt hierdoor zoveel ruimterlijker!

 • Maison Belle zegt:

  Hallo Jenneke, wat leuk om te horen. Een glazen deur is altijd zo mooi! Eén van de beste investeringen om je hal een chique look te geven. Geniet ervan! Groet, Marije

 • Pauline zegt:

  Hoi,
  Ik heb een vraagje, waar zijn die kubussen te koop.

  Groetjes pauline

  • Maison Belle zegt:

   Hallo Paulline,
   Het inspiratie beeld is van Fonq, het is van het merk Muuto. Kijk even op de website https://www.fonq.nl/producten/merk-muuto/ en als je het niet kunt vinden dan kan de klantenservice van Fonq je hier vast mee helpen. Ik hoop dat je hiermee verder komt. Veel succes!
   Vriendelijke groet, Marije – Maison Belle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *