Trap ideeen

28 maart 2013 Hal,  Opruimen,  Woonblog - Interieurblog,  Woonkamer,  

Trap ideeën blog

Een trap in de kamer is vaak een hele sta-in-de-weg. Maak van de nood een deugd en laat je inspireren door deze ruimte winnende oplossingen.

Trappen in alle soorten en maten zijn te vinden in onze huizen. Onder de trap is het vaak een rommeltje, dat kan ook anders. Wat te doen met die loze ruimte onder de trap en hoe kun je die ten volle benutten? Ik geef je 3 trap ideeën om de ruimte onder de trap mee te vullen.

1. Kast onder de trap

De meest voor de hand liggende oplossing is een dichte kast maken onder de trap. Hier zijn de treden dichtgemaakt en zijn de deuren uit te trekken als laden. Hierdoor kun je er behoorlijk wat spullen in kwijt Afhankelijk van wat je erin wilt opbergen, bepaal je de breedte van de deuren. Hier is gekozen voor twee delen. Ideaal voor losse schoenen, tassen en sjawls!

Heb je te weinig ruimte in je hal, dan kun je hier ook je garderobe/ kapstok kwijt. Er is een deur voor gemaakt zodat niet alles in beeld is. Zo ontstaat er een fijne plek voor handschoenen, sjaals en laarzen en erboven veel ruimte voor jassen, regenkleding, hoeden en paraplu. Je kunt de ruimte ook benutten voor andere spullen.

2. Werkplek onder de trap

Heb je behoefte aan een aparte werkplek zodat je laptop en je papieren niet altijd op de eettafel liggen, dan kun je een knusse werkplek onder de trap creëren. Bij deze situatie zijn de treden opnieuw dichtgemaakt. Aan de achterwand zijn zowel de boekenplanken als het bureaublad bevestigd. Zo kan je de werkplek helemaal naar wens indelen.

3. Speelhoek onder de trap

Heb je kleine kinderen, dan kun je van de ruimte onder je trap, met een lap stof en klittenband heel makkelijk een speelplek maken. Het zachte gedeelte van het klittenband naai je tegen het doek en het harde gedeelte plak je vast aan de trap. Zo creëer je een heel spannende speel tent! En als de kinderen zijn uitgespeeld dan doe de gordijntjes van de deur dicht en alles is uit het zicht. Moet je er met de stofzuiger bij, dan haal je het hele doek simpel weg.

 

Ik hoop je te hebben geïnspireerd en wens je veel succes met de inrichting! Ben je op zoek naar andere interieur ideeën? Lees dan verder in de blog.

Foto: Pure & Original

Blijven lezen?