Trends voor je interieur op woonbeurs Wonenco 2017

23 maart 2017 woonbeurs,  Woonblog - Interieurblog,  

Woonbeurs 2017

Vorige week was ik uitgenodigd als spreker op de Wonenco woonbeurs in Groningen. Het is dé jaarlijkse woonbeurs voor Noord Nederland. Consumenten, woonwinkels en ontwerpers komen daar bij elkaar. Ik vond het ontzettend leuk om weer te mogen spreken over mijn vak als interieur-ontwerper. Het thema van mijn presentatie dit jaar was: ontdek je woonstijl en het toepassen van interieurtrends. Tijdens het geven van interieuradvies neem ik veel tijd om de bewoners na te laten denken over hun eigen woonstijl en die past niet altijd in een hokje. Vaak heb je wel een voorkeur voor bepaalde kleuren, combinaties en materialen maar hoe krijg je dat nu goed op een rij?

 

woonbeurs wonenenco 2017

 

Interieurtips

Hoe ontdek je jouw interieur wensen en woonstijl?

  1. Dat doe je door te starten met het stellen van je woonvraag: ga je eerst je wensen voor het interieur eens op een rij zetten. Waar de één gek is op koken maar een ander het liefst de hele dag voor de televisie hangt, dat is je woonwens en daar kan je interieur het best op worden afgestemd. Want op die manier functioneert een interieur beter omdat jij er woont en je levensstijl bij je interieur moet passen. Anders heb je sowieso een mismatch.
  2. Daarna kan je sfeerbeelden gaan verzamelen die je aanspreken. Leuk is het om je partner dat ook te laten doen zodat jullie beide stijlen gecombineerd kunnen worden. Doe dat bijvoorbeeld op Pinterest, hier maak je mappen met je eigen foto’s waardoor je in één oogopslag ziet welke stijl er bij je past. Hieronder staat zo’n voorbeeld van een van mijn moodboards voor de hal. Nu heb je ook je woonstijl in beeld.
  3. Dan kan het inrichten gaan beginnen. Zorg voor een goede indeling waarbij de functies van de hoeken goed tot hun recht komen. Kleur op de wanden zorgt dat de meubels zich met de ruimte verbinden.
  4. Belangrijk bij het ontdekken van je eigen interieur stijl is de ruimte te laten om mee te gaan met de trends. Tenminste als je daar van houdt. Als je basis interieur goed klopt en tijdloos is dan zijn de trends leuk om toe te passen in een kleur op de muur of in bijvoorbeeld woon-accessoires. Zo kun je je interieur zo nu en dan wat opfrissen.

Wil je hier meer over lezen? Duik dan eens wat dieper in de woonblog en lees de tips die ik wekelijks geef.

 

moodboard maken pinterest

 

Woonbeurs

Een woonbeurs is de ideale gelegenheid voor een gezellige dag uit en je te oriënteren welke winkels en merken de producten hebben die je zoekt. Het voordeel van een regionale beurs is dat de meeste adressen in je eigen omgeving te vinden zijn.

In deze blog laat ik je mijn favorieten zien van de woonbeurs in Groningen. Leuk om te gebruiken in jouw moodboard of als inspiratie om de trends toe te voegen in je interieur. Een flinke schoonmaak en opruim beurt en een paar nieuwe dingen er bij: dat geeft je interieur meteen een frisse, nieuwe voorjaarssfeer!

 

Mix en match

Een leuke manier om je interieur persoonlijk te maken is door materialen te mixen. Combineer bijvoorbeeld een vintage lamp met oosterse tegels. Hier zijn de tegeltjes op een salontafel gemwaardoor het een originele uitstraling krijgt. Dat kan natuurlijk ook doen met een oude tafel!

 

producten woonbeurs

Bijzettafel Ibo van Trendhopper – Vintage lamp met koper van binnen van Teakea

 

Botanische woontrend

Planten zijn niet meer weg te denken uit de interieurs van nu, net als botanische prints van bloemen en planten.  Deze metalen vakkenkasten zijn prachtig om je persoonlijke items in te zetten, wissel af met een paar planten voor een luchtig effect. De poster er achter is een Ixxi, dat is een soort van collage-systeem die je aan elkaar bevestigd als grote wand print. Combineer deze stijl met vergrijsd groen op de muren om het buiten gevoel naar binnen te halen. De print met de bloemen stond op de stand van Leolux en geeft het ultieme lente gevoel!

 

woonbeurs botanisch

Stijlkamer van Home Center

interieurtrends 2017

Stijlkamer met bloemen Ixxi en stoere ladenkast van De Handelsfabriek

woonbeurs meubels

Industriële kast van hal 8 – stoeltjes onbekend

 

Natuurlijk interieur

Natuurlijke materialen zijn te gebruiken in elke woonstijl want natuur geeft rust verveelt nooit. Denk daarbij aan materialen zoals hout, riet en natuursteen. Deze prachtige tafel heet: Wybe is van het Nederlandse design merk Pilat & Pilat. Het tafelblad is gemaakt van massief hout en is geïnspireerd op klassiek inlegwerk. Het geeft een prachtig patroon op het blad. De kommen zijn van natuursteen en kunnen gebruikt worden als wastafel. Mooi om te zien hoeveel variëteit er is in kleuren en afwerking.

 

 

woonbeurs meubels

Tafel Wybe van Pilat & Pilat – was kommen van Teakea

 

Chique interieur

Een chique interieur creëer je met zachte en glanzende materialen zoals bijvoorbeeld velours met goud. Deze stijlkamer van Vesta is een echte eyecatcher met de bank van blauw fluweel. De grote foto benadrukt de sfeer van een luxe loft in New York. Donkere kleuren versterken deze stijl dus kies voor donker grijs, flessengroen en diep blauw. Hang glamour foto’s aan de muur  bij elkaar of een xxl foto als pronkstuk. Voeg daar glanzende accessoires aan toe in goud of koper en je waant je in een film interieur.

 

woonbeurs groningen 2017

Stijlkamer van Vesta en gouden lamp van Hal 8

woonbeurs interieurblog

Fotowand van Vesta en strakke fauteuils bij Interstar

 

Ik hoop je te hebben geïnspireerd met deze blog. Volgend jaar in Maart is de volgende editie van Wonen en Co de beurs. Fijne week!

Foto’s: Maison Belle

Blijven lezen?

Één reactie op Trends voor je interieur op woonbeurs Wonenco 2017

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *