Tuin verlichting

6 april 2016 Tuin,  Verlichting,  Woon collecties,  Woonblog - Interieurblog,  

Verlicht je tuin

De lente is begonnen! We kunnen langzaam weer plannen gaan maken voor de tuin. Een mooie indeling en sfeer maakt dat je nog meer van de tuin geniet. Is je tuin helemaal ingericht dan is het tijd voor de Finishing Touch en dat wordt vaak vergeten. Je zet de puntjes op de i door de styling maar ook met tuinverlichting.

Net als in je huis is verlichting in de tuin een echte sfeermaker. Het zorgt ervoor dat je tuin nog mooier wordt. Zelfs als je binnen zit is je tuin ‘s avonds nog stijlvoller door tuinverlichting. Er ontstaat diepte en je kunt de mooiste hoeken ermee accentueren.

Luminaire-exterieur-Philips-COTTAGE-Applique-Exterieur-Montante-avec-Detecteur-Noir-LED-H29cm-16483-33

Entree

Licht bij de voordeur of bij de achterdeur zorgt voor fijn ontvangst en een warm welkom. Bovendien is een verlicht huis en tuin minder aantrekkelijk voor inbrekers. Kies bij de voordeur het soort lamp wat bij de stijl van je huis past, zo oogt je entree meteen heel verzorgd.

Elders in de tuin kun je een andere stijl kiezen omdat dat los staat van het huis. Zorg er wel voor dat je één stijl aanhoudt voor de lampen zodat ze goed bij elkaar passen.

Een paar praktische tips:

 1. Led lampen besparen energie dus kun je de hele nacht laten branden.
 2. Een bewegingsmelder bij de achterdeur zorgt ervoor dat het altijd licht is als je je sleutels zoekt. 
 3. Door het plaatsen van een schemerschakelaar gaat de verlichting bij schemer automatisch aan.

maisonbelle-tuinlamp-UPL-global

Terras

Juist op het terras is het extra gezellig om verlichting te plaatsen. Maak lichtpunten in een overkapping of op een paar plekken aan een buitenmuur. Als de tijd is aangebroken dat we langer buiten kunnen zitten, is dit fijn sfeerlicht extra gezellig.

Tip: Denk hierbij aan meerdere lichtpunten met een zachte lamp, zo houd je het sfeervol.

maisonbelle-lichtsnoer-konstsmide

Een lichtsnoer is heel trendy en mooi te gebruiken voor een feestje maar ook om als vaste verlichting tussen een pergola of schutting te spannen. De hoeveelheid lampjes geven een feestelijk lichtspel. Kies bij voorkeur voor de heldere lampen, gekleurde lampjes zijn leuk voor een feestje maar als ze blijven hangen wordt het wel heel druk!

Een andere ontwikkeling in buitenverlichting zijn: tafellampen. Deze lamp geeft een prettige sfeerverlichting om lekker lang bij na te tafelen.

maisonbelle-buitenlamp-lisenne

In de hoeken

Diepte in de tuin laat je zien door licht in de hoeken te plaatsen, zo lijkt de tuin ’s avonds nóg groter. Daarbij geeft het ’s avonds het uitzicht op je mooie borders en gazon.

Je kunt vaste stroompunten laten maken of kiezen voor solar lampen, die overdag opladen in de zon. Hiervoor hoef je geen stroompunten aan te leggen, de keuze in materiaal en vormgeving wordt gelukkig ook steeds groter. 

philips-dust

Stijlvolle lampen

Heb je wel eens gedacht aan een bloempot met verlichting? Ze zijn prachtig toe te passen in een grote maat op het terras. Overdag oogt de pot wit en ’s avonds zet je de lamp in de pot aan waardoor de pot compleet verlicht wordt. Zo’n bloempot met mooie planten wordt de eyecatcher van je tuin!

bloom-pot-60-verlichte-bloempot

Er zijn mogelijkheden genoeg, waar begin je?

 1. Begin bij het ontdekken van jouw tuinstijl. Is dat klassiek, modern of bijvoorbeeld industrieel? Pas je meubels en verlichting daar op aan.
 2. Maak een schets van je tuin en bepaal vooraf waar je lichtpunten zou willen hebben. Zo ben je goed voorbereid.
 3. Zorg voor eenheid in de lampen, kies deze uit dezelfde serie of van hetzelfde materiaal. Zo wordt het een mooi geheel en zul je nog meer genieten van je tuin.

Veel tuinplezier gewenst!

philips-sunset

Kijk op www.lampenonline.nl voor nog meer mooie tuinverlichting.

De producten op de foto’s:

 1. Wandlamp led Philips
 2.  Cottage wandlamp Philips
 3.  Staande lamp June Philips
 4. Konstsmide prikkabel
 5.  Lisenne tafellamp
 6. Verlichte bloempot Bloom
 7. Philips Sunset wandlamp rvs

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Lampen Online

Blijven lezen?

Één reactie op Tuin verlichting

 • Edwin Vermeer zegt:

  Dank voor de informatie en alle inspiratie! De fotos zeggen meer dan 10000 woorden, hele mooie fotos zijn het. Ik denk dat ik de moderne lampen toch de mooiste vind.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *