Tuinbank van pallets

14 juni 2019 D.I.Y. Zelfmakers,  Tuin,  Woonblog - Interieurblog,  

Pallet meubels

Maak je eigen tuinbank van oude pallets. Wat zijn ze leuk! Overal duiken ze op: tuinbanken gemaakt van oude pallets. Eenvoudig, stoer en zelf te maken. Lounge banken zijn behoorlijk duur dus dit is een mooi en betaalbaar alternatief. Met een paar mooie kussens erop heb je en heerlijke lounge bank voor buiten of binnen. Ideaal voor op het terras, balkon of onder de veranda.

Houten pallets worden gebruikt bij transport van goederen. Op beurzen kom ik ze vaak tegen en worden ze naderhand vaak weg gegooid. Jammer want je kunt er zoveel moois mee doen. Toen wij op zoek waren naar een serie pallets zijn we via Marktplaats gaan zoeken en konden we voor weinig een hele stapel in onze woonplaats ophalen. Dus informeer eens in je omgeving, bij evenementenhallen of transportbedrijven of je ze daar kunt ophalen.

 

pallet bank blog

Pallet kussen van Milouna

Tuinbank maken

Wat heb je voor de tuinbank nodig?

  • een aantal oude pallets
  • matraskussens
  • schroeven
  • eventueel wielen

Je kunt het zo eenvoudig maken als je zelf wil. Bedenk eerst wat voor model meubel je wilt gaan maken. Wordt het een losse tuinbank, hoekbank of misschien een ligbed? Stapel een paar pallets tot zithoogte, schroef ze aan elkaar vast en zet een pallet rechtop als achterkant. Puzzel hoe je uitkomt met een hoek of ga op zoek tussen de vele bouwtekeningen van Internet. Een leuke ervaring, ga aan de slag met oude pallets en een zaag en maak de bank die jij voor ogen hebt.

Een leuke klus om in een weekend op te pakken, zeker omdat het helemaal niet moeilijk is. Bovendien zijn de pallets naar eigen wens te schilderen, plamuren en op te leuken. Je kunt er zelfs nog een tafeltje of plantenbak bij maken.

Omdat het hout niet heel erg sterk is zal het na een paar seizoenen slechter worden. Je kunt de pallets in de winter droog opslaan of je kijkt het gewoon aan. Misschien maak je na een paar jaar wel een nieuwe set tuinmeubels.

 

tuinbank pallets maken

Matraskussens uit de tuin collectie van Karwei

Lounge kussens

Belangrijk voor de uitstraling zijn de kussens. Matras kussens vind ik toch wel het mooist. Karwei heeft meerdere maten en kleuren. Zorg er dan wel voor dat je bank op die maat gemaakt wordt zodat de kussens er mooi op passen. Tip: Zo’n loungebank is trouwens ook erg leuk op de tienerkamer of als chill plek op zolder.

Tip: Zet je je bank op wielen dan is hij wat hoger en ook eenvoudig te verplaatsen.

 

pallet kussen vtwonen

Deze kussens komen uit de VT Wonen collectie bij Karwei

 

Veel klus plezier! Meer tuin-inspiratie vind je in de blog.

 

Beeld met dank aan: Karwei en Milouna

 

Blijven lezen?

8 reacties op Tuinbank van pallets

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *