Tuinblog: geniet nog meer van je tuin in de winter

6 december 2017 Woonblog - Interieurblog,  

Tuinblog

Geniet nog meer van je tuin in de winter 

De laatste maand van het jaar is begonnen, het wordt steeds kouder en we genieten optimaal van ons warme huis. Ik heb de tuin inmiddels winter klaar gemaakt zodat ik daar geen werk meer aan heb.

Voor een aantal interieur projecten ben ik bezig met het verbinden van het huis met de tuin. Omdat de natuur zoveel rust geeft en je ook in het najaar en de winter vanuit binnen en zelfs buiten nog heel goed van de tuin kunt genieten.

Ik heb inspiratie opgedaan in de nieuwe showroom van Fonteyn. Hier zijn diverse serres, tuinhuizen, veranda’s te bekijken. Ook kun je er terecht voor sauna, jacuzzi tot hot-tub in eigen tuin. Ik kan je verzekeren: je kijkt je ogen uit! Tips en inspiratie deel ik in deze tuinblog.

1. Serre

Door een serre of een aanbouw met veel glas, richting de tuin te plaatsen stroomt er veel meer licht het huis in. Je verbind binnen met buiten en er ontstaat een extra ruimte in huis. Leuk voor een een extra zithoek, werkplek of eetkamer.

Deze serre is ingericht met verschillende hoekjes zodat je er kunt eten, relaxen en zelfs kunt werken.

Daglicht doet iedereen goed: het zorgt voor nieuwe energie en een positief gevoel. Vaak trekken we vanzelf naar de plek in huis waar het meeste daglicht naar binnen komt. Zeker bij een donker huis is het open breken van een gevel een oplossing voor meer licht en tuin-gerichtheid. Een serre plaats je tegen de woning aan waardoor je een tuinkamer creëert met een zee aan daglicht.

Tip: Zorg ervoor dat je de serre fijn inricht en goed verwarmt zodat je er ook in de wintermaanden kunt genieten. In het voorjaar kun je al lekker vroeg van de zon genieten en tijdens de zomer maanden zet je de deuren wijd open zodat de tuin in de serre doorloopt.

tuinblog serre aan huis

2. Veranda of tuinhuis

Een veranda en tuinhuis is zeker in Nederland het hele jaar door een aanwinst voor je tuin. Je kunt veel meer buiten zijn, zelfs tijdens een regenachtige zomer en ver daarna.

tuinblog veranda inrichten

Mijn favoriete bezigheid tijdens de December maand is een relaxte winter-bbq met familie, vrienden en hun kinderen in de veranda. We trekken onze jassen aan en stoken een vuurtje op zodat we lekker warm blijven. (Terrasverwarmers zijn hier trouwens ook ideaal voor.) Met je neus in de frisse lucht is het heerlijk in de veranda.

Er zijn ook verschillende tuinhuizen met een combinatie van veranda en afgesloten ruimte. Zo heb je nog meer mogelijkheden om toch buiten te zijn. Dek de tafel voor een gezellig winter/ kerst-diner. Met mooi servies op tafel, bontjes en kussens op loungebanken en heel veel sfeerverlichting tover je de ruimte om tot de aller-gezelligste plek!

tuinblog hangstoel veranda

3. Jacuzzi of sauna

Kan je van het buiten zijn maar geen genoeg krijgen? Dan is een jacuzzi of sauna in eigen tuin natuurlijk helemaal het einde! Het verhoogt je weerstand en doet spieren ontspannen dus is ook nog eens heel gezond. Is dat geen goede reden? 😉

tuinblog jacuzzi

tuinblog hottub

  

Richt een hoek van de tuin of dakterras in voor je eigen “thuis spa”. De combinatie van het warme water in de jacuzzi met de winterse temperatuur is heerlijk!

tuinblog eigen sauna

Ik hoop je te hebben geinspireerd en ben benieuwd waar jij de wintermaanden uithangt. 

Lees meer tuinblogs in onze blog.

In samenwerking met Fonteyn.

Foto’s zijn gemaakt door Maison Belle in de showroom van Fonteyn

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *