Vier de lente – tuinfeest vol bloemen

6 juni 2015 Portfolio,  Styling,  Tuin,  Woonblog - Interieurblog,  

Tuinfeest styling

Het voorjaar is een heerlijk moment voor een goed tuinfeest! De styling van feesten is een van mij favoriete klussen. Elk feest is weer anders, op basis van het feestmoment, thema en de klant maak ik een plan van aanpak.

Ik werd gevraagd om eind april een tuinfeest te stylen. Er werden tenten gehuurd, een kok besteld en de heerlijkste Italiaanse hapjes uitgezocht voor het feest. Maar alleen de witte tenten en biertafels waren niet wat we voor ogen hadden. We wilden mooie materialen, veel bloemen en een Italiaanse sfeer. Dus hebben we uitgepakt om dit feest vrouwelijk en super feestelijk te maken. Lange tafels kregen kanten kleden en overal hingen we witte lampionnen op om de basis rustig en stijlvol te houden. Bovendien zijn de lampionnen ’s avonds heel mooi als het donker wordt en verspreiden ’s avonds een zacht en warm licht. En we wilden bloemen: frisse, kleurrijke voorjaarsboeketten overal op de tafels is wat we voor ogen hadden. De bloemen bestelden we bij Bloomon, mijn favoriete bloemist met prachtige, kleurrijke boeketten.

BLOEMEN

 

Tijdens de voorbereidingen op de dag zelf was het nog wat regenachtig maar toen het feest begon en de kaarsen aan stonden, bleef het gelukkig droog. Je weet het maar nooit in Nederland 😉 We hebben tot in de late uurtjes genoten van de sfeer, de gezellige gasten, het heerlijke eten en drinken en de mooie decoratie. Geniet mee van deze fleurige feeststyling.

Tips voor het stylen van een tuinfeest:

 1. Gebruik bij regenachtig weer tenten of grote parasols. Als er genoeg budget is dan is een oosterse tent erg mooi. Standaard witte party tenten zijn mooier als er wat zijwanden open blijven zodat je de tuin goed blijft zien.
 2. Kies voor 2-3 kleuren in je styling. Er is hier gekozen voor wit als basis met veel roze en paars in de bloemen. Door verschillende materialen te gebruiken oogt het wit absoluut niet saai.
 3. Geef biertafels een mooi tafelkleed. Ik gebruikte het kanten gordijn Alvine van Ikea voor over de tafels. Dat geeft een vrouwelijke en feestelijke sfeer.
 4. Statafels zijn altijd handig. Zo gaat niet iedereen zitten maar is het aantrekkelijk om met een hapje en een drankje te blijven staan.

 

 

bloembakken

tuinfeest3

TUINFEEST2

BLOEMENFEEST2

DOORKIJKTUIN
tuinfeest4

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Heb je hulp nodig bij het stylen van je tuinfeest of event? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

 

Fotografie en styling: Maison Belle

In samenwerking met Bloomon en Vivere Bene Italiaanse catering.

Blijven lezen?

2 reacties op Vier de lente – tuinfeest vol bloemen

 • Marie zegt:

  Een tuinfeest geven doe ik zelf ook erg graag. Mijn man en ik zijn in de lente jarig en vaak is het dan al mooi weer. Meestal huren we een tent en kleden we de tuin gezellig aan. Het is altijd een succes!

  • Maison Belle zegt:

   Hallo Marie, hier hetzelfde die verjaardagen vanaf de lente. Dan is een tent altijd fijn voor erbij als het fris is of toch niet helemaal droog. Laten we hopen dat we snel de verjaardagen weer kunnen vieren!
   Groet, Marije – Maison Belle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *