Tuinideeen deel 2

20 oktober 2017 Tuin,  Woonblog - Interieurblog,  

 Tuinideeen

Wat is de zomer toch heerlijk! Inmiddels is de nazomer begonnen maar het weer is nog zo mooi. Daarom leek het mij een goed moment om nog een tuinblog met tuin ideeën te schrijven. Ik heb in de blog al eerder geschreven over het verzorgen van de tuin, styling van het terras en het uitzoeken van de tuinmeubelen. In deze blog deel ik nog meer tuinideeen en inspiratie, nu voor de herfst tuin. Kijk, geniet en laat je inspireren.

 

Tuinideeen

Het is tijd om de tuin winterklaar te maken. Snoei de bomen, maai het gras de laatste keer en ruim het blad op. Wij hebben bomen met groot blad, dat doe ik niet weg maar hark ik in de borders zodat de planten goed beschermd worden. Tijdens een koude winter werkt het isolerend en overleven ze het allemaal. Bovendien is het voor dieren als egels heerlijk om in weg te schuilen. Door het blad goed in de borders te harken oogt de tuin toch netjes. Ook kunnen heggen weer gesnoeid worden, die groeien nu niet meer door. Dit zorgt voor een verzorgde uitstraling van de tuin. 

Zolang het gras groeit kan er gemaaid worden, het is goed om bij te houden zodat het gazon er tijdens de winter netjes bij ligt. In het voorjaar is het goed om te starten met verticuteren en kalken maar dat is nu nog niet nodig.

Dek na het tuinwerk de buitentafel en serveer een lekkere maaltijd buiten. Met een dik vest, een vuurtje en een kleedje is het éxtra gezellig!

 

blog tuin herfst winter

Terras vlonders

Heb je last van gladde vlonder-planken bij kou en regen? Composiet vlonderplanken geven je terras een prachtige uitstraling. Ze zijn stroef dus worden minder glad dan houten vlonders en zijn heel duurzaam. Kies in de tuin voor duurzame producten zodat je de meubels en materialen  niet na een paar jaar hoeft te vervangen. Vlonder-planken zijn ook erg handig om een dakterras/ balkon een re-styling te geven, je legt ze eenvoudig over de oude tegels en het oogt meteen veel moderner. 

 

terras vlonders composiet

 

Veranda

Om nog langer van de tuin te kunnen genieten, is een veranda of overkapping ideaal. Maak het gezellig met een vuurkorf, haard of terrasverwarmers en leg plaids op de stoelen en banken om onder te kruipen. Heerlijk om een frisse neus te halen en te genieten van het buiten zijn. Wil je nóg meer genieten van je eigen tuin? Met een hot tub of jacuzzi tover je de veranda om in je eigen welness paradijs!

 

veranda blog tuin

 

Verlichting

Buitenverlichting zorgt ervoor dat de tuin er ’s avonds nog mooier uitziet maar is ook erg praktisch tijdens lange, donkere dagen om de paden goed uit te lichten. Hang een aantal lampen aan de gevel of plaats ze langs een pad, in de grond. Zo ontstaat er een prachtig, speels effect en je zult zien dat het erg handig is voor het hele gezin! 

 

 tuinverlichting blog

 

Ik hoop je te hebben geïnspireerd en wens je veel tuinplezier! Meer tuinideeen en inspiratie vind je op de Maison Belle blog.

In samenwerking met Homing XL 

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *