Tuinplant van de maand: pluimhortensia

8 juli 2016 Tuin,  Woonblog - Interieurblog,  woonnieuws,  

Pluimhortensia

Wat zijn ze nu mooi in bloei, de hortensia’s. Misschien is deze plant juist daarom gekozen tot tuinplant van de maand.

De Pluimhortensia is zo bijzonder vanwege de trossen bloemen én omdat de bloem tijdens de bloei van kleur veranderd. Het geeft echt leven in de tuin. Het is een bladverliezende heester met prachtige bloementrossen van 15-30 cm groot. De bloeitijd is van juli tot en met september.

maisonbelle-pluimhortensia-4-tuinblog

Tuin inspiratie

Van oorsprong komt de plant uit Zuid- en Oost-China, Korea, Japan en Oost Rusland. Sinds de ontdekking van deze plant, eind 1800 is hij ook in de koelere delen van Europa te vinden. Het lijkt alsof de pluimhortensia een nieuw hortensia soort is maar niets is dus minder waar. Bij goede grond en voldoende ruimte wordt de plant elk jaar mooier. Het is een waar pronkstuk in je tuin!

maisonbelle-pluimhortensia-3-tuinblog

 

Voordelen tuinplant

De pluimhortensia heeft vergeleken met de gewone hortensia  een paar voordelen. Hij kan beter tegen vorst en droogte, daarom zien we ze veel in de koelere landen van Europa. Flink terug snoeien in de maanden Maart en April zorgt voor prachtige, grote bloemen. Doe dit elk jaar, zo blijft je plant het mooist. Gooi het snoeiafval niet zomaar weg want de takken zijn te stekken zodat je weer nieuwe hortensia’s kweekt. Zo wordt je tuin steeds mooier en daar houden we van!

maisonbelle-pluimhortensia-1-tuinblog

Ik wens je veel tuinplezier!

 

Foto’s: Bloemenbureau Holland

 

Blijven lezen?

6 reacties op Tuinplant van de maand: pluimhortensia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *