Tuin tips voor de herst – Veranda

6 november 2015 Tuin,  Woonblog - Interieurblog,  

Tuintips herfst

Buiten

Hallo herfst! Wat hebben we een geluk met het heerlijke nazomer-weer. De kleuren zijn zo mooi in de zon en het is nog niet echt koud. We gaan deze dagen zo veel mogelijk  naar buiten! Een lange boswandeling en marshmallows roosteren bij de buiten-haard. Tijd voor een blog vol tuintips voor de herfst. 

Vroeger was men tevreden met een stukje gras en een terras maar tegenwoordig breiden we het liefst ons huis uit met een complete ‘outdoor living.’ Om zo van het vroege voorjaar tot in de winter te genieten van de tuin, inclusief veranda als verlengstuk van het interieur.

tuintips herfst

Herfst in de tuin

Wij hebben een heerlijk, grote tuin maar de dagen dat we lang buiten kunnen zitten zijn vaak op één hand te tellen. Jammer want ik ben een echte buiten genieter en onze eigen tuin is groter dan het huis. Met een herfst zonnetje willen wij nog wel eens de buitenhaard aansteken om toch van de tuin te bijven genieten. Dit najaar staat op de planning een veranda: een stoere overkapping waar we uit de wind kunnen zitten en ook bij frisser weer buiten kunnen blijven. Met een haardje en buitenkeuken, wat wil een mens nog meer?

Er zijn zoveel mogelijkheden, denk goed na wat je wensen zijn voordat je op inkoop gaat.

 

veranda blog

veranda inrichten tips

Loungeset: Manifesto Ortello 

 

Veranda

Veranda’s zijn er in allerlei soorten en maten. Kies je voor een veranda in de tuin of bouw je hem tegen het huis aan? Als de veranda tegen het huis komt, dan is het extra belangrijk om de veranda goed af te stemmen op de stijl van het huis. Een oud huis met een moderne design veranda kan het hele huis een modernere look geven. Maar ook een klassiekere veranda kan de uitstraling van een woning nóg mooier uit laten komen.

Een glazen dak is een optie om het binnen licht te houden. Zo komt het daglicht de veranda in en wordt het licht in huis niet minder. Door vloeren qua kleur en stijl door te trekken van binnen naar buiten lijkt je huis en veranda ruimer.

Bij ons gaat de keuze uit naar een veranda in de tuin, zodat we van uit deze plek uitzicht hebben op de tuin en op het huis. Afhankelijk van de ligging van je tuin kun je kiezen voor zijwanden, soms zelfs met raampjes zodat je nog uitzicht hebt. Op deze manier zit je nog knusser en geef je de wind geen kans.

 

Tuinmeubels

Denk vooraf ook na over de functie van je veranda. Maak er een knusse ruimte van, wil je de veranda gebruiken om te eten? Stem hier je tuinset en de inrichting op af. Die bepalen uiteindelijk de sfeer van je buitenkamer. Kies voor een grote eettafel met comfortabele tuinstoelen, zodat je lekker lang na kunt tafelen met familie en vrienden.

Wordt de veranda een relax-plek? Kies dan voor een fijne loungeset die geschikt is om buiten te staan. Kwalitatief goede meubels zijn de beste investering, bij voorkeur met een luxe en tijdloze uitstraling. Je zit in je woonkamer toch ook niet op een klapstoel? Stijl je ruimte als een woonkamer. Lekker veel kussens, een terrasverwarmer of een houtkachel en zelfs een tv kan er bij! Met verlichting maak je het helemaal af: hang een paar mooie lampen op als sfeerlicht. En natuurlijk zijn kaarsen en windlichten echte sfeermakers.

 

tuintips veranda blog

Tafel: ROUGH-X met Giardo stoelen

veranda blog maisonbelle

Loungeset: Manifesto Novara 

 

Tuin styling

Kies een kleurenpalet van 3 of 4 kleuren in de materialen en herhaal dat in je styling. Bijvoorbeeld grijs, rotan en beetje roze. Door deze kleuren te herhalen in je accessoires oogt je nieuwe buitenverblijf chique en stijlvol. Als een echte kamer maar dan buiten. Een warme plaid, de haard aan en laat de herfst maar komen. Je vindt mij in mijn veranda!!

tuin styling blog

Volg voor meer inspiratie voor huis en tuin de blogs op Maison Belle. Deze mooie tuinmeubels en kussens zijn verkrijgbaar bij  Kees Smit Tuinmeubelen 

 

Foto’s: Maison Belle en tuinmeubels van Kees Smit.

In samenwerking met Kees Smit Tuinmeubelen.

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *