Tuintrend stoer industrieel

18 juni 2018 Tuin,  Woonblog - Interieurblog,  

 

Lang leve het mooie weer! Het buitenleven is toch heerlijk? In deze tuinblog behandel ik tuintrend: stoer/ industrieel. Ben jij zo’n stoer, industrieel type, dan is dit echt iets voor jou! De stadse, industriële stijl is vanuit steden als New York komen overwaaien. Denk dan aan oude fabrieken die worden omgetoverd in stoere, moderne lofts, meestal met dakterras of misschien zelfs wel met een eigen tuin. Maar deze tuintrend kan natuurlijk in elke tuin, dakterras of balkon. Combineer stoere, industriële materialen met veel groen voor deze looks.

tuintrend industrieel

 

Tuintrend stoer, industrieel

Combineer strakke, stoere materialen met oude elementen met veel zwart staal, beton en oud hout. Combineer nieuw met oud voor een origineel effect. Je tuin hoeft niet groot te zijn, zelfs een binnenplaatsje, balkon of dakterras is in deze stijl in te richten. De basis van je tuin zijn de materialen voor de wanden, vloer en de grote meubels.

Kleuren die goed passen bij deze stijl zijn: zwart, wit en grijs. Gebruik beton voor de vloer en laat als het kan de vloer doorlopen van binnen naar buiten. Denk dan aan betontegels, oude keien of misschien wel een gietvloer.

zwarte deuren terras

 

Wil je de industriële stijl van binnen naar buiten door laten lopen? Door hier te kiezen voor openslaande deuren verleng je binnen met buiten. Prachtig zijn stoere, stalen glasdeuren of je verft  openslaande deuren en kozijnen in mat zwart voor een industrieel sfeertje. Een tuinhaard geeft warmte en zorgt ervoor dat je ’s avonds nog langer buiten kunt zitten. 

tuinhaard

 

Stoere meubels

Kies in de meubels voor een zithoek én eethoek zodat je echt buiten kunt leven. Als daar geen ruimte genoeg voor is dan zijn meerdere tafeltje bij een lounge bank ook ideaal. Je kunt dan loungen en eten in dezelfde hoek. Tuinmeubels van doorleefd hout combineren mooi met zwart staal. Handig zijn tuinstoelen van kunststof of metaal zodat je tegen een buitje kunnen.

Een paar comfortable tuinstoelen zitten fijn aan tafel en zet je bij de zithoek als er meer zitplek nodig is. Om de tuin of het terras in deze stijl in te richten kies je voor rechte lijnen en strakke materialen. Bijvoorbeeld een strak balkon hek met glas en grote betontegels op de vloer.

Een verroeste tuinhaard of plantenbak maakt alles wat minder perfect. Dat staat lekker industrieel maar geeft door de kleur ook warmte aan het geheel.

dakterras industriele stijl

tuintrend stoer industrieel

 

Planten maken het helemaal af, mooi staat hierbij: siergras, bamboe of een strakke heg. Vergeet de bloemetjes maar vul de bakken met verschillende grassen voor een stoere stijl. Een oude schuur of schutting schilder je in een diepe kleur waardoor het groen mooi afsteekt.

siergras industriele bak tuin

 

Spreekt deze tuintrend jouw aan? Hier lees je over de andere tuinstijlen. Meer blogs en inspiratie vind je in de Maison Belle woon tuinblog.

 

Tuin meubels te koop bij: Van der Garde Tuinmeubelshop

Tuin foto’s met dank aan: Mooiwatplantendoen en Unsplash

 

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *