Tuintrends 2017 – inspiratie en tips voor je tuin

28 maart 2017 Tuin,  Woonblog - Interieurblog,  

Tuinblog

De zon schijnt weer, de lente geeft je nieuwe energie om met de tuin of balkon aan de slag te gaan. Tijd voor de nieuwste tuintrends! Vol nieuwe energie start ik elk voorjaar weer in de tuin. Meestal begint het met de tuinmeubels en bestrating schoonmaken en het verticuteren van het gazon. Als dat eenmaal gedaan is dan kan ik in het zonnetje gaan bedenken wat ik dit jaar met de tuin wil gaan doen. De basis staat, de heggen zijn inmiddels mooi gegroeid maar ik vind het altijd weer leuk om tuintrends toe te passen. Bijvoorbeeld door wat potten te vullen met trendy planten of nieuwe kussens op de stoelen. Dan oogt de tuin meteen weer trendy en verzorgd.

De komende tijd zal ik in de blog ook de tuin niet vergeten. In deze blog-post breng ik je alvast op de hoogte van de tuin-trends van 2017.  Deze stijlen zijn uitgekozen door Bloemenbureau Holland. Laat je inspireren en kies een paar ideeën uit waar jij enthousiast van wordt om je tuin of balkon een frisse make-over te geven. Ben je van plan om de tuin op nieuw aan te gaan leggen? Dan kan je het rigoureuzer aanpakken dus geniet van de blog!

 

Tuintrend 1. Elegante Balanstuin

Een tuin in balans, dat klinkt goed. Met de vormen en materialen is deze tuintrend helemaal in balans. Kleuren zijn vriendelijk gemengd, de materialen zacht en minimalistisch maar wel verrassend. De tuin heeft een rustig effect waar iedereen zich prettig in zal voelen. Het is prettig om op het terras te zitten maar ook in het besloten hoekje. Het brengt buiten en binnen bij elkaar doordat de tuin goed doorloopt vanuit het interieur. Er zijn in het voorbeeld tegels als mosaïc gelegd en afgewisseld met mos wat een speels effect geeft. De tuinmeubels zijn van hout of in rustige tinten kunststof. Qua planten past hier bij: Begonia, Mandevilla, Gladiool, Dahlia, Clematis en een mooie Olijfboom.

 

tuintrend balanstuin

 

Tuintrend 2. Vrolijke powertuin

Ben je sportief en gek op vrolijke kleuren? Dan is deze tuintrend echt iets voor jou. In deze tuin worden vrolijke kleuren met modern design gecombineerd. Er kan door jong als oud in deze tuin lekker gesport worden maar ook is er ruimte om te relaxen. Hier zijn de muren geschilderd in felle kleuren. Gekleurde bloemen mogen knallen in bakken en borders en de lijnen in de tuin zijn bestaat uit vierkanten en cirkels. Het groen zorgt voor balans en geeft nieuwe energie. De tuinmeubels hebben felle kleuren of je gebruikt fel gekleurde kussens op de stoelen. Een voetbal-goal wordt een waar design stuk dus hoeft hier niet weg gestopt te worden. Kies voor deze tuin planten als: Oranjeboompje, Mandevilla  of ijzer sterke Laurier.

 

tuinstijl sportief

 

Tuintrend 3. Moderne kloostertuin

Natuurlijke materialen, knusse hoekjes en een relaxte sfeer in tuintrend: moderne kloostertuin. Het is heerlijk tot rust komen in deze intieme tuin, het liefst besloten door natuurlijke wanden zodat je helemaal vrij zit. Planten mogen lekker hun gang gaan zodat de tuin weelderig groen wordt. Hout, bamboe en rotan zijn de perfect materialen voor de tuinmeubels en decoratie. Hier passen planten als lavendel en een wilde Druif bij. De vormen mogen rond en natuurlijk zijn en met stammetjes, houten huisjes of bamboe stokken creëer je knusse hoekjes in de tuin. Zo wordt het lekker speels maar ook heel intiem.

 

 

Benieuwd welke tuin er bij jou past en hoe je hem verzorgd? Volg de blog voor handige tips en veel ideeën voor de tuin!

Foto’s en trends van: Mooiwatplantendoen.nl
Deze tuinen zijn te bekijken bij tuincentrum Huiting, Vianen

Blijven lezen?

4 reacties op Tuintrends 2017 – inspiratie en tips voor je tuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *