TV meubel kiezen – interieur inspiratie

20 november 2017 Woonblog - Interieurblog,  

 Tv meubel

Het vinden van het juiste tv meubel is voor veel mensen niet eenvoudig. Tijdens het geven van interieuradvies is dit een veel besproken thema. De tv staat dan op een oud tafeltje in de hoek omdat er nog steeds geen meubel gevonden is. Waarom is het nu zo lastig een mooi en passend tv meubel te vinden? Er zijn zoveel mogelijkheden waardoor het niet makkelijker wordt. Ik geef je tips in  deze blog.

 

Woonstijl

Belangrijk bij het inrichten van je woning is het ontdekken van je woonstijl. Kies je voor landelijk, Scandinavisch, modern of industrieel? De meubels bepalen voor een groot deel deze uitstraling dus ook het tv meubel moet hier goed bij passen. Weet je niet waar te beginnen? Lees dan de blog over het maken van een moodboard

Stel jezelf vooraf een aantal vragen. Wil je bijvoorbeeld de televisie wel of niet in het zicht hebben? Je zet hem op je favoriete tv meubel of in een gesloten tv kast. Dat maakt je zoektocht al makkelijker. Een mooi geheel zorgt voor een knusse zithoek.

 

hoekbank groen tv meubel blog

 

Materiaal

Voor de juiste uitstraling is het materiaal van de tv meubels erg belangrijk. Bij een strakke inrichting is het erg mooi om glas en hoogglans materialen te gebruiken. Een glanzend tv meubel kan hierdoor een pronkstuk in de zithoek worden.

Kies je liever voor natuurlijke materialen dan is een kast van massief hout altijd erg mooi. Dit oogt natuurlijk en kan je eventueel op kleur brengen met olie of beits. Olie of beits kan de kleur van het hout wat witter, grijzer of donkerder maken. Zo blijft de kast mooi en past het bij de rest van de houten meubelen.

 

tvmeubel teak blog

TV meubel Hampton Teak

 

Afmeting tv meubel

Bij het inrichten van een zithoek wordt té vaak gekozen voor kleine meubels. Dat oogt al snel rommelig. Mooier staat het om de ruimte in te richten met een paar grote meubels. Zoals een ruime bank, groot vloerkleed en een breed tv meubel. Dus heb je lef dan kies je voor groot.

Tip: Is het tv meubel toch wat te klein? Kies er dan voor om naast het tv meubel een grote plant of staande lamp te zetten.  Zo vul je de wand op zonder dat het geheel te druk wordt. Combineer met een mooie bank en vloerkleed en je bent bijna klaar.

 

TV meubel Heritage Teak

 

Styling

“Last but not least” komt de styling van tv hoek. Een tv kast met alleen een televisie oogt niet erg sfeervol. Maak het af met een schemerlamp op de kast of zet zoals op de foto een groepje planten neer. Let er op dat het geheel niet te druk wordt.  Zo ontstaat er een mooi geheel en wordt niet alleen de aandacht getrokken door de televisie.

Leg een aantal mooie kussens op de bank, een kleed op de vloer en zet een groepje kaarsen op tafel. Zo kan je tv-avond niet meer stuk!

 

tv meubel scandinavisch

TV meubel Bjarte eiken

 

Ik wens je heel veel succes met inrichten! Meer woon inspiratie vind je in de interieur-blog.

 

In samenwerking met: Goosenswonen.nl

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *