Vergroot je leefruimte!

12 juni 2014 Lifestyle,  Tuin,  Woonblog - Interieurblog,  

Tuin tips

Wooncolumn voor het ND juni 2014.  De zomer is in aantocht, de temperatuur wordt steeds aangenamer en ons dagelijks leven verplaatst zich van binnen naar buiten.

Voor ons is dat heerlijk want onze tuin is een stuk groter dan de woonverdieping dus we krijgen er een zee aan ruimte bij. Natuurlijk ook wat extra werk omdat we de tuin minstens zo gezellig willen hebben als ons interieur. Snoeien, grasmaaien en bakken vullen spreekt voor zich. Maar ook de tuin kan je wat extra’s geven. Hang bijvoorbeeld solar-lampionnen in een boom. Ze staan vrolijk en kleden de tuin zo knus aan, ’s avonds staat het prachtig als ze zich de hele dag gevuld hebben met zonne-energie: de boom oogt als een sprookje. Of je hangt een lijn boven de buitentafel en bevestigt daar de lampionnen aan, in verschillende hoogten. Zo kun je sfeervol natafelen.

Kies voor degelijke tuinmeubels die lekker zitten en een aantal jaren meegaan. Zo geniet je meer van lange maaltijden of een lange avond bij de vuurkorf. Mooie kussens vrolijken de tuinmeubels op. Aan een rustige basis van goede en stevige kussens, kun je een vrolijke variant sierkussens toevoegen. Lantaarns en kaarsen zijn echte sfeermakers en zijn vooral een genot om naar te kijken tijdens de warme zomeravonden in de tuin. Ik kies elk jaar een kleurthema voor de tuinstyling, dat verwerk ik in de sierkussens, kaarsen, lantaarns en zomerbloeiers in de plantenbakken. Kies maximaal 3 vrolijke kleuren en laat die kleuren terugkomen in de accessoires. Zo voorkom je het showroom effect en kan je heerlijk aan de slag met de styling van je tuin!

Wat het echt af maakt: de barbecue aan, lekker eten op tafel of een picknick op eigen gazon. En dan kan je genieten van je tuin met de mensen die je het meest dierbaar zijn! En is het weer dan toch wat minder? Een grote parasol of overkapping van waterdichte stof zorgt voor nog meer buitengenot!

Foto picknick: Ikea

 

marijecolumnND-640x1024

ndjuni2014

Marije Develing is eigenaar van Maison Belle in Apeldoorn. Ze is interieurontwerper –en stylist en deelt haar passie voor wonen