Verhuizen blog – 5 tips

16 oktober 2017 Woonblog - Interieurblog,  

Verhuizen 5 tips

Verhuizen: is een droom die uitkomt of een nachtmerrie? Want waar moet je beginnen? Met goede voorbereidingen zorgt je voor een goede verhuizing en kan je snel gaan genieten van je nieuwe woning.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Omdat het zo lastig is om alles te overzien schrijf ik deze keer een blog met een aantal handige tips. Verhuizen, waar begin je?

1. Opruimen

Zodra je de verhuisdatum in zicht hebt is het belangrijk om je huidige woning goed te gaan opruimen. Ook al duurt het nog een half jaar, het is juist prettig om hier de tijd voor te nemen. Haal tijdig een serie verhuisdozen zodat je rustig kunt starten.

Ga stapsgewijs te werk, begin bijvoorbeeld bij de zolder of de kelder en werk de ruimtes rustig af. Spullen die al een paar jaar ongebruikt opgeborgen zijn, kunnen meestal wel weg. Waarom zou je die weer allemaal mee verhuizen? Zet ze op Marktplaats of geef ze aan een goed doel, er is vast iemand die het heel goed kan gebruiken.

Spullen die bewaard moeten worden, orden je alvast in dozen met een duidelijke omschrijving. Verhuis je in de winter? Dan kan de zomerkleding alvast in dozen. Zo ga je elke ruimte af, spullen die je nog nodig hebt voor de verhuizing pak je als laatste in.

verhuizen to do list planning

2. Planning

Een goede planning voor de verhuizing is erg belangrijk. Ga je nog klussen of verbouwen? Begin tijdig  met inspiratie verzamelen voor je nieuwe interieur. Op Pinterest kan je mappen maken waar je per ruimte foto’s kunt verzamelen. Door deze sfeerbeelden met aandacht uit te zoeken ontstaat er als het ware een moodboard voor je nieuwe huis.

Als je moodboard/ verzameling inspiratie foto’s klaar is kan je gaan plannen welke kleuren, meubels en materialen je gaat gebruiken. Ga tijdig op zoek naar een keuken, badkamer, vloeren en meubels en mensen die het kunnen plaatsen. Zo kun je alvast een goede planning maken en rekening houden met levertijden. Het wordt nu ook duidelijker wat je wel en niet moet verhuizen. 

3. Inpakken

Na het opruimen werkt het goed om de dagelijkse spullen per ruimte te verdelen en pak alvast in wat je de komende weken niet nodig hebt. Ga op zoek naar een verhuizer of vervoer voor je spullen en plan de verhuisdatum in.

Valt er nog veel te klussen? Dan is het moment van de sleutel de start om te gaan schilderen, vloeren leggen en keukens te plaatsen. Het is fijn om nog even in het oude huis te blijven voordat de spullen over moeten. Als het klussen is gedaan dan pak je de laatste spullen in en haal je meubels uit elkaar. Dat werkt prettig voor vervoer en ze kunnen weer stevig in elkaar worden gezet in het nieuwe huis.

4. Vervoeren

Vervoer je je spullen zelf of laat je dat aan een verhuizer over? Wees realistisch in hoeveel klussen je de komende tijd moet gaan oppakken. Maak een goede begroting, als het enigszins mogelijk is, scheelt het ontzettend veel energie door de verhuizing uit te besteden.

Een verhuisbedrijf kan álles uit handen nemen of kies voor een verhuizer met transport en doet met vrienden en familie een deel van het sjouw werk. Dat kan bijvoorbeeld bij demeubeltaxi.nlWil je graag alles zelf doen dan is het aan te raden om tijdig een grote bus te reserveren zodat je de dag zelf efficiënt te werk kunt gaan.

verhuizen interieur blog

5. Inrichten

Na het klussen en verhuizen is het tijd voor de inrichting: het leukste deel gaat nu beginnen!

Richt op de verhuisdag eerst de slaapkamers in zodat je ’s avonds lekker in je eigen bed kunt slapen. Zet de meubels op hun plek en ruim de komende dagen de kasten in. Probeer zoveel mogelijk dozen te legen, je kunt het eventueel later nog herschikken.

Tot slot: vergeet de styling niet. Een schilderij aan de muur en verse bloemen op tafel: dat maakt een interieur echt af.

Ik wens je veel succes met de verhuizing! Voor handige interieur tips lees je de andere blogs op de website.

Beeld: Pixabay en Maison Belle


6 reacties op Verhuizen blog – 5 tips

 • Lauren de Bruijn zegt:

  Helemaal mee eens dat een goede planning voor de verhuizing erg belangrijk is. Ik woon bij mijn ouders in Utrecht terwijl ik in Amsterdam werk, daarom verhuis ik binnenkort naar de hoofdstad. Ik zorg ervoor dat ik lang van tevoren het verhuisproces begin te plannen zodat het stressvrij voor mij verloopt.

 • Maartje zegt:

  Bedankt voor de tips! Mijn verhuizing begint volgende week. Ik zie er wel een beetje tegen op.

  • Maison Belle zegt:

   Hallo Maartje, bedankt voor je reactie. Heel veel succes met de verhuizing en ik hoop dat je wat hebt aan de tips. Veel plezier in je nieuwe woning!
   Groet, Marije – Maison Belle

 • Birgit van Knoppen zegt:

  Super goede tips! Ga binnenkort verhuizen, maar plannen is nooit mijn sterkste kant geweest. Hopelijk gaat het nu beter dankzij jouw tips!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *