Woontrend: Vleesetende planten

11 november 2015 Bloemen en planten,  Interieur trends,  Woonblog - Interieurblog,  Woonkamer,  

Kamerplanten

Dat kamerplanten weer hip zijn, dat hoef ik je inmiddels niet meer te vertellen.Sinds deze trend worden er steeds soorten en maten planten aangeboden. Planten die we jaren niet meer gezien hebben, komen nu weer terug. Die ouderwetse planten die mijn oma in huis had staan en zelf stekte. Ze geven me stiekem nog een fijn gevoel omdat ze me doen denken een mijn oma vroeger. En nu staan ze weer op prachtige interieurfoto’s en in het tuincentrum.
Zoals vetplanten en vleesetende planten zoals de Venusvliegenval en de Trompetbekerplant. Misschien ken je er een paar maar er zijn wel 630 verschillende soorten. Ze zijn heel divers in uitstraling en kleur en heel stylisch om je interieur mee aan te kleden. Planten zorgen voor een gezond klimaat in huis en vleesetende planten vangen insecten en spinnetjes dus houden je huis schoon. Dus doe je vliegenmepper weg en haal planten in huis!
09.vleeseters.7

Vleesetende planten

Het ene soort heeft soort bolletjes aan het eind van het blad en de ander heeft een bekertje om dicht te doen als het diertje aan komt wandelen. Het klinkt heel spannend maar gelukkig bijten ze hun baasje niet. De kleuren, bladeren en manier van groeien is heel verschillend. Deze planten zijn heel decoratief en passen in een stoer of industrieel interieur. Van licht groen tot diep, donker rood en verschillende patronen op de bladeren. Dus kies voor een plant die je ook echt mooi vind om te zien en vergeet niet naar de verzorgingstips te kijken.

09.vleeseters.2

Verzorging vleesetende planten.

– Volle zon en veel water zoals ze oorspronkelijk uit het moeras komen. Zet je nieuwe plant in een grote pot of vaas met zure potgrond en een paar centimeter water.

– Gebruik geen plantenvoeding omdat de insecten voldoende voeding geven. Die hoef je niet voor ze te vangen, dat doen ze zelf. 

– Verpot of splits de planten in het voorjaar omdat ze dan de nieuwe groeiperiode ingaan.

– Verwijder dode bladeren zodat de plant voldoende energie houdt voor nieuwe groei.

09.vleeseters.9

09.vleeseters.3

Planten styling

Stylen met planten is enorm leuk om te doen. Een enkel plantje op de vensterbank zal niet heel veel effect hebben. Kies daarom voor grote kamerplanten of een aantal planten in een groepje bij elkaar. Dat kan op de vensterbank, op een lage kast of op een bankje. Als je werkt met hoogteverschil wordt het geheel wat speelser. Zet de planten in potten of vazen die mooi bij elkaar passen. Dat kan een vaste set zijn of je geeft een aantal potten een nieuwe look door ze te verven. Ik doe dat meestal gewoon met muurverf, dat geeft een stoer en mat effect.

Een andere manier is om een paar planten in een groepje op te hangen, zelfs de macramé plantenhanger is weer terug van weg geweest. Je knoopt hem makkelijk zelf, op Internet staan meerdere diy artikelen om dit stap voor stap te leren. Of koop er een in een woonwinkel of tuincentrum. Hier zorgt ook het hoogteverschil voor een leuke hoek.

09.vleeseters.10

vleeseters

Heb je zelf ook een vleesetende plant in huis? Ik ben benieuwd, deel je verhaal of foto’s: zo inspireren we elkaar! Volg de interieur blog voor nog meer leuke interieur inspiratie.

Bron foto’s: www.mooiwatplantendoen.nl 

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *