Vloerkleed kopen

15 februari 2019 Styling,  Woon collecties,  Woonblog - Interieurblog,  

Vloerkleed kopen

Vloerkleden zijn de perfecte sfeermakers voor je interieur. Een vloerkleed zorgt voor behaaglijkheid en maakt een interieur echt af. Bij het geven van interieuradvies merk ik dat het uitzoeken van een mooi vloerkleed niet eenvoudig is. Na een paar pogingen wordt er vaak besloten om het vloerkleed dan maar te laten zitten. Jammer want juist een mooi tapijt maakt de ruimte zoveel gezelliger.

Hoe kies je nu het juiste vloerkleed en wat past er bij je? In deze woonblog geef ik je een aantal praktische interieur tips.

Woonstijl

Ontdek je smaak en woonstijl; een vloerkleed kan dé finishing touch van je interieur zijn! Maar heb jij geen idee wat je moet kiezen dan zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Start met het maken van een goed plan. Hoe je dat doet? Ga op zoek naar foto’s van interieurs met vloerkleed die je mooi vindt. Pinterest is hiervoor de ideale app. Is je grijze bank nog niet aan vervanging toe, zoek dan specifiek zithoeken met grijze banken waarvan de kleuren en combinaties aanspreken. Bekijk de foto’s en ontdek welke kleuren, patronen en materialen er terug komen: zo ontdek je welke stijl er bij je past en kan je hiermee op zoek gaan.

Maat vloerkleed

Een vloerkleed verbindt meubels met elkaar dus maakt van een bank met losse fauteuils een knusse zithoek. Kies daarom niet voor een standaard te klein karpet  maar ga voor een extra grote maat waarmee de zithoek gevuld wordt. Of leg een paar vloerkleden half over elkaar heen zodat het geheel meer volume krijgt. Ik schreef hier eerder eens een wooncolumn over voor het ND, je kunt het hier terug lezen.

Tip: Wees niet bang om groot te kiezen, dit geeft juist een beter en rustiger effect in je interieur.

vloerkleed berber

Een Berber vloerkleed van Rozenkelim bij VT Wonen

Kleur vloerkleed

Kleur kan je zeker toevoegen door middel van een vloerkleed. Hou je van kleur, dan zeg ik: doen! Mijn eigen voorkeur gaat uit naar een neutraal vloerkleed zoals een zwart/wit berber tapijt. Deze tapijten worden gemaakt van natuurlijk wol en de natuurlijke kleuren waardoor de kleden heel basic zijn. Dat maakt het tijdloos en makkelijker om nog eens wat in huis te wisselen. Je kunt dan naar wens extra kleur toevoegen op de wand, in kussens of andere decoratie.

Tip: gebruik de hoofdkleur van het vloerkleed in de styling van je interieur en voeg daar 2 tot 3 kleuren aan toe. Herhaal dit kleurenpalet, zo ontstaat er een mooi geheel.

Patroon vloerkleed

Vloerkleden zijn in allerlei patronen te koop van symmetrische vormen tot complete patronen als in Perzische tapijten en kelims. Juist het patroon en de kleuren bepaalt de sfeer en persoonlijkheid in huis. Je laat zo met lef zien wie je bent en waar je van houdt.

Ook de pool bepaalt de uitstraling van het tapijt dus is goed om voor de aankoop op te letten. Een lage pool laat een patroon meer zien, terwijl een hoge pool het patroon wat afzwakt en een hoger knuffelgehalte in huis toevoegt. Dan is het ook lekker om naast de bank te gaan zitten, in plaats van er op…

Tip: Het vloerkleed verbetert de akoestiek in huis. Harde geluiden worden gedempt, wat de sfeer in huis ook weer aangenamer maakt.

vloerkleed kleur

Berber vloerkleden

De échte berber vloerkleden worden gemaakt in Marokko door ‘Berberstammen’ van natuurlijk wol. Deze stammen maken elk hun eigen kleden. Je ziet dus verschil in de kleden die door verschillende stammen worden gemaakt. Een bijkomend voordeel van natuurlijk wol is dat deze tapijten beter te reinigen zijn en veel langer meegaan. Het is dus een investering voor jaren.

Rozenkelim

Rozenkelim verkoopt prachtige vloerkleden vanuit verre landen. Ik werk graag met ze samen vanwege de grote variatie unieke en prachtige producten. Vanuit liefde voor deze tapijten werden de eerste kleden door de eigenaar zelf naar Nederland gehaald. Dit werd zo enthousiast ontvangen dat rozenkelim.nl uitgegroeid is tot een grote aanbieder van deze bijzondere vintage vloerkleden.

Deze tapijten worden met de hand gemaakt in oude ambacht waardoor er de meest prachtige kleuren en patronen ontstaan. Niet alleen rozen maar ook strakkere patronen: zo zit er voor elk wat wils bij. Ben je niet zo enthousiast over de Berber vloerkleden maar kies je liever voor een Patchwork kleed of kleurrijke kelim? Ook hierin is veel keuze en het aanbod wordt regelmatig aangevuld.

Een groot voordeel is dat de tapijten online te bestellen zijn maar ook in de showroom te bewonderen zijn. Ik hou ervan om ze zelf te kunnen voelen en beoordelen. Heb je eenmaal een vloerkleed uitgekozen, dan is het de vraag hoe deze staat in je eigen huis. Ik zoek bij mijn projecten de uiteindelijke materialen altijd bij daglicht in de woning zelf uit. Zo zie je nog beter wat kleuren en stoffen doen. Hiervoor zijn de kleden te bestellen en thuis te bekijken. Je kunt ze eenvoudig terug sturen als het toch niet zo mooi staat als gehoopt. Op die manier kies je thuis uiteindelijk welk kleed er echt bij jou en je interieur past.

vloerkleed uitzoeken

Ik hoop je weer te hebben geïnspireerd. Meer woon tips en interieur advies vind je in de Maison Belle interieur blog en via Instagram.

In samenwerking met Rozenkelim.nl 

Foto’s: Rozenkelim, tekst: Maison Belle

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *