Voorjaar in de tuin

31 maart 2016 Seizoenen,  Tuin,  

Vorojaar tuin

Het voorjaar komt er aan! Het is de hoogste tijd om de tuin voorjaars-klaar te maken. Het terras te reinigen, de tuin-meubels en de bloemetjes buiten te zetten!

Misschien is dit een goed moment om eens na te denken of je tuin of balkon nog helemaal naar het zin is. Soms maakt een kleine verandering al een heel groot verschil. Een paar nieuwe stoelen of kussens in een vrolijke kleur kan totaal anders ogen. Zo krijg je nóg meer zin om bij de eerste zonnestralen lekker naar buiten te gaan in je voorjaar tuin. 

Nieuwe tuinmeubelen

Elk jaar presenteren de tuin-merken weer mooie, nieuwe producten. Niet alleen nieuw maar vaak ook nog comfortabeler en nog mooier! Neem die leuke schommelstoelen voor in de tuin: heerlijk om met een kop koffie en een lekker tijdschrift in te schommelen. Of een lounge-bank waar je heerlijk op kunt relaxen na een lange dag.

Kleur in de tuin

Vrolijke kleuren doen het altijd goed in  de tuin. Kies een paar kleuren uit en stijl je terras of balkon met deze kleuren. Kies er niet meer dan drie. Koop een aantal kussens, bloemen, kaarsen, lampionnen en andere decoratie en mix & match met deze tinten. Hier is: blauw, koraal en beige gebruikt, vrolijk maar toch heel stijlvol. Je tuin oogt meteen totaal anders!


maisonbelle-tuinstyling

Grote of Kleine tuin

Een kleine tuin kun je groter laten lijken door te kiezen voor een paar grote meubels.  Het klinkt misschien heel gek maar de juiste indeling doen het terras nog groter blijken. Een lange tuin krijgt meer breedte door je tuinmeubels zoals de tafel of een bank over dwars te zetten, zo doorbreek je de lengte. Dit kun je natuurlijk ook doen met een aantal bloembakken. Kies voor een paar hoge en smalle plantenbakken en zet die in de breedte zo lijkt het alsof de kleine muurtjes plaatst, waardoor je sfeervolle hoekjes creërt. Je blijft flexibel en kunt het ook weer eens op een andere plek zetten.

maisonbelle-tuinbank-teak

Kind vriendelijke tuin

Kinderen in de tuin? Geef ze hun eigen hoekje, groot of klein. Door een zandbak onder een speelhuisje te plaatsen heb je alles bij elkaar. Leer ze om aan het eind van de dag een speelgoed in die hoek op te ruimen. Zo heb je als ouders ook veel meer plezier aan de tuin. Ze gaan hun gang terwijl jij lekker van de zon kunt genieten.

Schaduw

Voor een tuin op het zuiden is zonwering onmisbaar. Zorg dat je tijdens warme dagen in de schaduw kunt zitten. Dat kan met een zonnescherm, een doek of een grote parasol. Ook hiermee maak je intieme hoekjes in de tuin.

Tip: Voor een feestje in de tuin: gebruik veel gekleurde kussens, bloemen en servies. Vooral voor een feest mag er extra kleur gebruikt worden. Zet een paar parasols neer en hang daar led-lampjes in voor sfeerlicht.

maisonbelle-tuinfeest-styling

Groentetuin of kruidentuin

Ben je gek op gezond en biologisch eten? Je hoeft geen groene vingers te hebben voor een kleine groentetuin. Plaats een paar plantjes in een kweekbak om uit te proberen. Het is helemaal niet moeilijk. Je hoeft er geen grote tuin voor te hebben. Een klein hoekje, of een buxus vak is er al voldoende voor. Je zult zien hoeveel plezier je hier aan zult beleven. Blijkt het toch teveel werk? Dan zet je er gewoon wat anders in, geen probleem.

maisonblle-kruidentuin

Vind de manier van “tuin-genieten” die bij je past. Misschien geniet jij liever alleen van de zon. Een ander heeft plezier aan een paar vrolijke bloemen in de tuin. Of je kiest ervoor om de mooie dagen te vullen bij de bbq en je tuinstel in het hoge gras! 

We gaan een mooi voorjaar tegemoet!

Producten:

In samenwerking met Kees Smit Tuinmeubelen

Blijven lezen?

6 reacties op Voorjaar in de tuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *