vt wonen en design beurs 2017 – woonbeurs

7 oktober 2017 Woon collecties,  woonbeurs,  Woonblog - Interieurblog,  

Woonbeurs 2017

Deze keer was ik als blogger op de vt wonen en design beurs in Amsterdam. De interieur merken presenteren hier hun nieuwste collecties en de woonbladen geven prachtige inspiratie in de beurshuizen. Voor elke interieur liefhebber is de beurs een jaarlijks feestje. Ook dit jaar was de Rai weer gevuld met veel mooie stands, nieuwe merken en nieuwe interieur trends.

In deze woonblog deel ik  8 woontrends vanaf de vt wonen & design beurs 2017.

 

1. Kamerplanten

Kamerplanten zijn weer helemaal hip, op de woonbeurs is dit jaar flink uitgepakt! Planten staan prachtig in de styling van je interieur. Bijkomend voordeel is dat de planten de lucht in huis zuiveren dus het is nog gezond ook! Let bij het uitkiezen van je nieuwe ‘kamervriend’ op de verzorging die hij nodig heeft en of de plant veel daglicht nodig heeft. Zo weet je of die op de beoogde plaats kan staan en waar je aan toe bent. Laat je informeren bij de bloemist of het tuincentrum of zoek de informatie over de plant op via Internet.

Tip: combineer een groep verschillende kamerplanten of kies voor een groot exemplaar die je een eigen hoek geeft.

 

kamerplanten interieurtrend

Het beurshuis van VT Wonen

 

2. Buiten naar binnen

Door meerdere kamerplanten in huis te nemen, haal je buiten echt naar binnen. Zo lopen de tuin en het huis mooi in elkaar over. Een leuk idee is om een kamer of serre in te richten als ’tuinkamer’. Heerlijk om hier tot rust te komen. Gebruik in deze kamer veel kamerplanten en kleuren als groen en blauw.

Laat vloeren in elkaar overlopen door te kiezen voor hetzelfde materiaal binnen als buiten. Door hoekjes te maken in de tuin creëer je ook buiten ’tuinkamers’ met verschillende functies. Wat dacht je van een hoek met je eigen jacuzzi, hot-tub of buitendouche? Zo maak je van de tuin een eigen wellness plek.

 

tuinkamer hot tub

In het beurshuis van Wonen Landelijke Stijl

 

3. Etnische woonstijl

Je hoeft niet eens veel te reizen om van deze woonstijl te houden. Het is een mix van oosterse en westerse invloeden. Gebruik oosterse materialen, prints en mix dit met natuurlijke materialen zoals boomstammetjes uit de tuin. Deze producten shop je bij bekende woonwinkels in Nederland. Door de motieven op de manden en in het behang maak je deze woonstijl nog persoonlijker. Natuurlijke materialen passen perfect bij deze stijl.

 

etnisch interieur blog

 

4. Goud in je interieur

Goud zorgt voor warmte en een glamour sfeer in huis. Koper is op zijn retour en wordt vervangen voor goud.

In het beurshuis van Stijlvol Wonen werd een schouw geschilderd met goud verf, dat geeft een prachtig effect. Ook was er veel goud te zien in lampen, woonaccessoires en badkamer styling. Deze tegels hebben een donkere kleur met een goud glans, het geeft de badkamer een super, chique sfeer!

 

goud interieur

Beurshuis Stijlvol Wonen

 

5. Industriële woonstijl

De industriële woonstijl is nog steeds razend populair. Meubels, raampartijen en woon-accessoires worden nagemaakt van oude voorbeelden. In deze woonstijl zie je industriële elementen, cognac leer en veel zwart metaal. Fotobehang van beton of baksteen benadrukken deze sfeer.

 

keuken industrieel hangelampen

Verlichting in de keuken en foto onder van Calex

industrieel interieur blog

Industriële meubels van woonwinkel Het Kabinet

interieur oud en nieuw combineren

Oud en nieuw wordt op een stoere wijze gecombineerd door Basiclabel

 

6. Persoonlijk interieur

Een opkomende trend is het persoonlijke interieur, lekker eigenwijs en waar jij van houdt. Steeds meer worden persoonlijke details in het interieur verwerkt. Het mixen van stijlen mag totdat je er zelf helemaal gelukkig van wordt. Wanden worden vol gehangen met mooie foto’s en herinneringen. Hiermee ontstaat je eigen pronkwand. Combineer kleuren op basis van een bepaald patroon en herhaal dit in je interieur. Zo wordt jouw favoriete print versterkt en ontstaat er een heel mooi geheel.

 

wand decoratie interieurblog

Wanddecoratie in het beurshuis van Ariadne at Home, links en Karwei, rechts

donkere interieur kleuren blog

Kleurencombinaties op basis van de nieuwe behang prints van Graham and Brown

 

7. Interieur kleuren

Belangrijke interieur kleuren voor het komende seizoen zijn: oker geel, oud roze en diep blauw. Het oker geel en oud roze zorgt voor veel warmte. Je gebruikt deze kleuren in de styling of voert het verder door op de wanden.  Je kunt ook kiezen voor een behang of muurverf in deze tint. Diep blauw geeft rust en sfeer in huis, het zorgt voor een intieme sfeer in de ruimte.

 

okergeel interieur kleur blog

Oker geel in het beurshuis van VT Wonen

oud roze interieur kleur blog

Oud roze in de slaapkamer bij VT Wonen en in de stand bij Basic Label

verlichting peertjes interieur blog

Diep blauw op de wanden in het beurshuis van Calex

 

8. Tegels aan de wand

Gezien op de VT Wonen en Design beurs 2017: een wand met tegels in de woonkamer, keuken of in de slaapkamer: het kan! Met een mooi tegelpatroon maak je een wand doorleefd en heel speciaal. Deze patronen worden zelfs geprint op behang zodat je de tegelwand van de rol op de wand plakt. Wil je echt iets bijzonders dan kies je voor patroontegels. Zo wordt de muur een ware eyecatcher in huis. Dit kun je toepassen op de schouw, in de hal of bijvoorbeeld in de keuken.

 

blauwe tegeltjes interieur blog

Tegel patroon in de stand van Het Kabinet en tegels van designtegels.nl

tegel inspiratie interieur blog

Patroontegels in één van de restaurants op de beurs

 

Mocht je nog nog meer willen zien: de VT Wonen en Design beurs is nog  t/m 8 oktober in de RAI Amsterdam. In 2018 wordt de jaarlijkse woonbeurs weer in de maand oktober gehouden.

Volg de Maison Belle woonblog voor nog meer tips en trends op gebied van interieur en tuin.

 

Foto’s en tekst: Maison Belle

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *