Warm licht

29 januari 2016 Verlichting,  Woon collecties,  Woonblog - Interieurblog,  

Licht in huis

Over lampen gesproken… Het blijkt één van de lastigste punten in het interieur. Omdat het zo moeilijk is om het licht goed in te plannen, stoppen we hier vaak met inrichten. Bij het geven van interieuradvies bekijk ik de aanwezige verlichting en ben vaak heel verbaasd hoe weinig lampen er in een gemiddelde woonkamer staan!

Ik geef je in deze blogs tips voor verlichting en laat je zien hoe mooi het is om koper en goud in huis te brengen met lampen en licht.

Waar begin je? Als de indeling van de kamer goed is en de meubels hebben hun plek gevonden, dan kun je gaan bekijken waar er licht nodig is. Maak een tekening met de meubels en teken waar de donkere hoeken zijn. In de keuken, bij de tafel en op een bureau is een lamp heel logisch maar hier heb je niet voldoende aan. Zeker nu de dagen zo donker zijn is het heel prettig als je kunt kiezen welke lampen je wanneer aanzet. Neem de tijd om mooie lampen uit te zoeken, ze maken je interieur echt af. Een paar handige tips:

  1. Een goede leeslamp bij de bank is geen overbodige luxe voor een tijdschrift of een goed boek maar wordt vaak vergeten.
  2. Lichtpunten in het plafond, mag je gebruiken. Hang daar dus geen saaie plafonnière op maar kies voor een mooie hanglamp of stijlvolle spot die je schuin op een muur kunt richten.
  3. Plaats in alle hoeken van de kamer een lamp zodat er geen donkere delen zijn. Je kunt zo kiezen welk licht je op welk moment wilt gebruiken en ermee spelen. Je zult zien dat je hiermee je interieur een totaal andere sfeer geeft.
  4. Met de kleur en het materiaal van de lampen laat je je woonstijl zien. Van landelijk tot modern: alles kan.

 

Koper en goud

Koper en goud in het interieur zijn inmiddels niet meer weg te denken! Je kunt wel zeggen dat de trend is gezet.

Warmte en lef zijn twee belangrijke worden in een interieur van deze tijd. Koper en goud zijn hier een duidelijke reactie op en combineren heel goed in heel veel verschillende interieurstijlen. Het zorgt voor een opvallende toevoeging en maakt zelfs een gewoon interieur stijlvol. Dus heb jij nog geen koper of goud in huis en vind je het ook zo mooi? Het is tijd om daar verandering in te brengen! 

tafellamp-malu-met-goudkleurige-kap-led-4269-580425

 

Kleuren en materialen combineren

De Kleurtrend Koperoranje laat zien hoe goed koper kleur combineert met terracotta en roze. Maar natuurlijk is de koper kleur ook prachtig in een neutraal gekleurd interieur. Kleurtrend Okergoud is gekozen als kleur van het jaar 2016. Dit geeft aan dat we dit jaar nog meer goud in huis zullen gaan zien. 

De tijd dat koper en goud oubollig was, zijn we inmiddels ver voorbij. Tegenwoordig is koper en goud juist hip en stijlvol. Het voordeel van de materialen is dat het een warme en chique uitstraling geeft, vooral als het gaat om de styling en ‘puntjes op de i’ van je interieur.

Steeds meer producten worden ons aangeboden van rvs, goud tot een variant in koper kleur. Denk bijvoorbeeld eens aan verlichting. Van staande lamp, hanglamp tot de spots in je plafond. Standaard is wit of staal al lang niet meer. Wat als we die eens kiezen in het goud of koper? Dat oogt toch heel anders?

 

Woonideeen

Durft te kiezen voor een lampen als eyecatcher. Met een mooie design lamp op een tafel geef je de hoek meteen een hele andere sfeer. Plaats een dimmer zodat je het licht zachter en harder kunt zetten. Zo lees je lekker bij het licht maar later op de avond dim je de lamp zodat het sfeervoller wordt.

Op deze manier ontstaan er lichte en sfeervolle hoeken in huis. En met een bijzondere lamp voegt deze heel veel toe aan de styling. Plan in elke hoek een lamp zodat de ruimte ’s avonds ook zichtbaar is.

 

De kracht van herhaling

Herhaal de kleur en het materiaal van je lampen dus kies je voor goud, kies dan ook écht voor goud en herhaal dit. Kies je voor koper, blijf dan bij deze kleur en kies voor materialen in koper. Voer dit door in de verlichting maar ook verder in je interieur. Een beetje goud in een kussen of in een bies van de gordijnen zorgt ervoor dat het een prachtig geheel wordt. Blijf dit met mate en stijl doorvoeren zodat het goud of koper niet té gek wordt.

 

Design lamp

De lampen van: Lampen24 zijn van Duitse maak. Praktisch, heel stijlvol en prachtig van design. Ik selecteerde voor dit artikel mijn favorieten uit deze lijn.

  1.  Hanglamp Cara – Prachtig uitgevoerd in het goud of koper. Een stijlvol ontwerp en toch zacht door de ronde lijnen.
  2. Spot Koper – Een inbouwsspot van geborsteld koper zodat je het materiaal met stijl kunt doorvoeren in je lichtplan.
  3. Wandlamp Mira – Een prachtig model en design voor je wandverlichting. Doordat het licht naar boven en onder schijnt ontstaat er een prachtig lichtspel. In koper en goud.
  4. Tafellamp Malu – Een verfijnd design met zilveren poot en gouden kap. Echt een pronkstuk voor je interieur.
  5. Wandlamp Pentos – Mooi van model en afgewerkt met goud. Prachtig aan de muur, bijvoorbeeld bij binnenkomst in de hal.

Deze producten zijn te koop via www.lampen24.nl.

 

Ik wens je veel succes bij het uitzoeken van mooie verlichting en ben benieuwd of jij het aandurft om de lampen te vervangen voor koper of goud.

Wil je meer weten over het maken van een verlichtingsplan? Lees verder in de blog.

 

In samenwerking met: lampen24.nl

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *