Werkkamer metamorfose

29 oktober 2015 Werkplek,  Woonblog - Interieurblog,  

Thuiswerkplek

Ruim vijf jaar geleden gooide ik het roer om: ruilde mijn vaste baan bij de bank in om mijn hart te volgen. Ik ging weer naar school en volgde een opleiding binnenhuisarchitectuur om mijn eigen

interieur advies bureau te starten. Inmiddels gingen mijn kinderen naar de basisschool dus kon ik ideaal tijdens schooltijd vanuit huis werken. Ons oude huis heeft een nieuwe aanbouw waar al een werkkamertje was, wat meer als rommelhok gebruikt werd.

Werkplek inrichten

Ik ben naar Ikea gegaan, heb een bureaublad en poten gekocht en dit aangevuld met de bekende vakkenkasten. Lekker basic: niks mis mee. De magneetborden waren een leuk idee om projecten op te hangen maar het bleef zo’n rommeltje. Klaar met werken: deur dicht en niemand die het ziet.

 

werkplek-voor

Totdat het ineens begon te kriebelen: tijd voor een nieuw logo en nieuwe huisstijl. En na al die mooie ontwerpen voor kantoren en werkkamers was het toch echt tijd om mijn eigen werkplek  eens onder hande te nemen. Ik wil er net als de rest van het huis een praktische maar stijlvolle plek van maken. Wie weet hoeveel extra creativiteit dat me erbij kan geven!

Interieurplan

Mijn wensen: ruimte, rust, gesloten kastruimte en een frisse sfeer. Geen kantoormeubels maar mijn eigen stijl: gezellig, huiselijk maar ook een beetje strak. Niet teveel afleiding want ik moet me lekker kunnen concentreren.

Eerst eens flink de kasten uitmesten wat wat ik daar allemaal in had verzameld, dat wil je niet weten! Een heleboel was helemaal niet gebruikt maar lag daar lekker in de kast. Wat kon blijven ging op één stapel en alles wat weg kon ging op de andere stapel. Alle spullen zaten inmiddels in bakken in de vakkenkast maar het bleef rommelig ogen. Bovendien zat de deur van de werkkamer in de weg, de kamer is kleiner dan 10 m2 dus een deur zit dan al snel in de weg.

Ik maakte een moodboard van mooie beelden die ik in mijn hoofd al verzameld had. Op deze manier is het makkelijker om je plannen vast te leggen. Zo wordt het ook duidelijk wat je in gedachten hebt en door een collage te maken wordt je ook duidelijk wat er wel en niet bij elkaar past. Witte meubels waren een wens, van massief hout van al dat kunststof spul blijft bij intensief gebruik niet zo mooi. Bovendien heb ik wel eens verander-drang dus kan ik bij massief houten meubels nog eens met een verfje aan de slag.

 

bureaublad ok 15

 

Meubels uitzoeken

Lockerkasten vind ik gaaf op een kantoor, omdat ze zo lekker industrieel ogen. Metalen lockerkasten vind ik niet zo praktisch omdat ze vaak heel smal zijn en weinig planken hebben. Tot ik van Woood de nieuwe collectie tegen kwam en mijn oog op de witte, houten lockerkasten viel. Ik heb daar twee van gekocht en gecombineerd met een smalle vakkenkast voor mijn boeken. Zo is een wand van mijn werkkamer helemaal gevuld met gesloten kasten.

stijn-kast-wit-woood-3

Als bureau had ik al vaker de side table van VT Wonen gezien. Het is een stoer model met een breed maar ondiep blad. Van hetzelfde wit gelakte grenen als de kasten.

Alle pakketten zijn inmiddels binnen en de meubels zijn in elkaar gezet worden. Tijdens de vrije avonduren heb ik heel wat schroefje gedraaid en weer los gehaald. Tot dat alles eindelijk in elkaar stond. Nu op zoek naar een mooi behang voor de wand achter het bureau en maar eens wat tijd vinden om het kamertje te witten. 

Je ziet het resultaat in deze blog.

 

Foto’s: Maison Belle – Woood – VT Wonen

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *