Ontdek je woonstijl – boho chic

11 mei 2015 Woon collecties,  Woonblog - Interieurblog,  woonnieuws,  

Het ontdekken van je eigen interieurstijl is belangrijk voor het creëren van een fijn en passend interieur. Een interieur hoeft niet in een keer af te zijn, een interieur wat echt bij je past, dat moet groeien. Daarom ga ik de komende tijd in mijn blogs  een aantal woonstijlen behandelen, om je meer duidelijkheid te geven en je te inspireren.

Om tot een goed en vooral passend interieur te komen is het fijn om je eigen woonstijl in beeld te hebben. Zonder dat je alles meteen hoeft om te gooien kan je in elementen de stijl toepassen die je het meest aanspreekt.  Zo ontstaat er meer karakter in je interieur. Natuurlijk kan je woonstijl ook door de woontrends veranderen, net als met je kleding. Ga dan op zoek naar een goede basis wat goed uit komt in je huis: neutrale muren en tijdloze basis meubels die qua vorm en maat goed passen. Zo kan je in bijvoorbeeld een vloerkleed, woonaccessoires en muuraankleding je interieur zo nu en dan een nieuwe uitstraling geven.

Ik begin met de: boho chic oftewel bohemien woonstijl, bohemien wordt in het woordenboek omschreven als:’ type dat een vrolijk en zorgeloos leventje leidt’. Het is een vrolijke, kleurrijke en eigenwijze stijl, te vergelijken met de Ibiza/ Hippy stijl. Veel kleur, verschillende prints in kussens en kleden, gecombineerd met originele en vaak oosterse elementen. Kijk mee naar deze prachtige bohemien interieurs.

 

1. Kleur

In deze woonstijl mag je eigenlijk alle kleuren met elkaar combineren, hoe meer kleur hoe beter. Vind je teveel kleur wat te onrustig? Neem bijvoorbeeld een mooie foto als basis en pas daar de kleuren op aan.

2. Materialen

Verschillende prints mogen door elkaar, dat versterkt deze woonstijl. Hand geweven kelims en plaids of kussens geven het interieur een wat chiquere uitstraling. Ook mogen retro meubels en materialen zoals rotan erbij gezien worden. Gecombineerd met terracotta potten met planten.

3. Vormen

Grafische prints zie je in de patronen, rond en rechte vormen, het mag eigenlijk allemaal. Hoe meer verschil en contrast, hoe origineler en persoonlijker je het maakt.

4.  Origineel

Niks is standaard in deze stijl want de meeste accessoires komen van verre reizen, bijzondere woonwinkels of zijn zelf gemaakt. Dus zoek je mooiste spullen bij elkaar die vooral origineel en kleurrijk zijn. Geef ze een mooie plek in je interieur, maak groepjes van spullen bij elkaar, zo komt het nog beter tot zijn recht.

 

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *