Ontdek je woonstijl – eigentijds klassiek

2 juni 2015 Interieur trends,  Kleur,  Woonblog - Interieurblog,  

Woonstijl klassiek eigentijds

Een nieuwe week: een nieuwe woonstijl in deze blog-serie. Deze woonstijl noem ik: eigentijds klassiek. Om de klassieke elementen die gecombineerd worden in een eigentijdse vertaalslag. De inrichting is een combinatie van klassieke met moderne elementen. De basis sfeer heeft de stijl van een oud herenhuis of chique, Frans kasteel. Maar ook deze stijl zien we steeds meer terug in nieuw gebouwde woningen, die in deze oude stijl worden ontworpen. Met hoge plafonds, ornamenten, paneeldeuren en een chique vloer heb je de perfecte basis om te gaan inrichten.

woonstijl klassiek

1. Kleur

Donkere kleuren als zwart,wit, grijs en bijvoorbeeld donker blauw passen heel mooi bij deze woonstijl. Donkere muren zorgen voor een intiem effect, de ruimtes zijn mooi op te lichten met spiegels en kroonluchters. Maar ook een lichte basis is zeker geschikt om in deze stijl in te richten. Bekijk de verschillen. Merken zoals Farrow and Ball matchen perfect.

2. Materialen

Marmer, goud, koper, fluweel: een overdaad een luxe en chique materialen (goud, koper en geslepen glas) zorgen ervoor dat het interieur nog mooier wordt. Je ziet de chesterfield stijl in banken, oor-fauteuils met rondingen en veel gecapitonneerde  meubels. (met plooien en zo’n knoopje) Marmeren vloeren of zwart/witte tegels, zoals vroeger. Slaapkamers mogen ingericht worden als een hotelkamer met hemelbed, veel kussens en bling, bling. Een groot, hoogpolig vloerkleed onder zithoek, eethoek en bed zorgt ervoor dat grote ruimtes knusser worden.

3.  Vormen

Ronde vormen en veel ornamenten in meubels, spiegels en plafonds passen goed bij deze woonstijl. Een sierlijke schouw met grote spiegel maakt het af en kroonluchters die zijn eigenlijk onmisbaar. Speel je piano of niet, een piano mag er zeker bij als meubelstuk of om de kamer te vullen met muziek. Belangrijk is symmetrie in de indeling zoals 2 banken, recht tegenover elkaar of 2 grote lampen op een dressoir.

4. Origineel

Combineer deze stijl als je er van houdt met design stukken en kunst. Ook antieke meubels en erfstukken mogen een mooie plek krijgen. Combineer een oude, antieke tafel met een strakke design lamp. Zo mix je moderne en oude meubels met elkaar. Laat een antiek stoeltje bekleden met fluweel in een frisse kleur en zo druk jij je stempel op je eigen interieur.

 

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *